Wat krijg je precies wanneer je een diamond painting bestelt?

Diamand painting

Heb je de knoop doorgehakt en ga je aan de slag met het maken van een diamond painting? In dat geval zal je, je wellicht de vraag stellen wat er nu precies allemaal wordt meegeleverd wanneer je een dergelijk pakket aankoopt. Er valt op deze vraag eigenlijk geen éénduidig antwoord te geven. Dit heeft alles te maken met het feit dat de diamond painting pakketten die worden verkocht op vlak van inhoud wel eens ten opzichte van elkaar durven verschillen. Wat je, je hierbij nu precies moet voorstellen en welke mogelijke extra’s je eventueel nog moet overwegen om te kopen vertellen we je allemaal hier op deze pagina! 

Uit wat bestaat een standaard diamond painting pakket?

In eerste instantie spreekt het voor zich dat elk diamond painting pakket wel steeds een aantal zaken bevat. Bij het kopen van zo’n pakket kan je dan ook in de praktijk steeds rekenen op de onderstaande artikelen die er in zijn terug te vinden:

  1. Het canvasdoek welke beschikt over een voorgedrukte afbeelding;
  2. Een pennetje of pincetje om de steentjes mee te plaatsen;
  3. De steentjes die zijn vereist voor het maken van de diamond painting;
  4. Eventueel een schudblokje of een waxblokje; 

Bovenstaande zorgt ervoor dat je in principe niet genoodzaakt bent om nog extra kosten te maken voor wat het maken van een diamond painting betreft. Toch zijn er op de markt nog heel wat accessoires terug te vinden die best wel interessant kunnen zijn. 

Welke accessoires bestaan ervoor diamond painting pakketten?

Zoals hierboven reeds aangegeven is het zo dat er door de jaren heen heel wat verschillende soorten diamond painting accessoires op de markt zijn verschenen. Veel van deze accessoires heb je in principe niet echt nodig, maar er zijn ook accessoires die wel voor veel mensen het overwegen waard kunnen zijn. Denk op dit vlak maar eens aan de volgende accessoires: 

  1. Een lichtblok om een diamond painting te kunnen maken bij slecht licht; 
  2. Een roller om de steentjes van je diamond painting goed aan te kunnen drukken; 
  3. Sorteerbakjes om de steentjes op vlak van kleur te sorteren; 

Door gebruik te maken van een diamond painting roller zal je kunnen vaststellen dat de steentjes op je diamond painting extra grondig worden aangedrukt. Dit lijkt slechts een detail, maar dat is het absoluut niet. Het komt het eindresultaat immers alleen maar ten goede.

Vergelijk de prijzen van de verschillende diamond paintings

Hou er tot slot bij het kopen van een diamond painting niet alleen rekening mee dat de inhoud van de pakketten kan verschillen, maar dit eveneens geldt voor de kostprijs. Zo zijn er bijvoorbeeld kleine diamond painting pakketten aan te schaffen die zeer scherp zijn geprijsd terwijl er ook erg dure, zeer grote exemplaren beschikbaar zijn. Tot slot is het eveneens zo dat je een keuze kan maken tussen enerzijds standaard ontwerpen van diamond paintings en anderzijds ontwerpen waarbij er gebruik is gemaakt van een eigen foto. In het laatste geval geeft dit de diamond painting natuurlijk nog een extra persoonlijke touch, maar deze optie is wel behoorlijk duurder. Hou dus zeker bij het aanschaffen van een bepaalde diamond painting ook altijd rekening met het budget dat je daarvoor beschikbaar hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *