Manieren om je mondkapje leuker te maken

Mondkapje leuker maken

Tegenwoordig wordt een mondkapje op veel plekken aangeraden en is het op sommige plekken verplicht. Zoals in het openbaar vervoer is het verplicht en in winkels wordt het aangeraden. Aangezien je zo’n mondkapje sowieso nodig gaat hebben, kun je maar beter het beste ervan maken door je eigen stijl toe te voegen. Overigens zijn deze mondmaskers allemaal niet medisch.

Zelf een mondkapje maken

Je kunt heel eenvoudig zelf een mondkapje maken. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een filter, een touw, elastiek of garen en een stuk stof. Bijvoorbeeld een T-shirt, zakdoek of een sok. In drie simpele stappen kun je zelf een mondmasker maken.

  1. Vouw of knip een stuk op maat.
  2. Maak een filterdeel in het mondkapje.
  3. Zorg dat je op twee plekken de garen of elastiek vast kunt maken.

Mondkapjes met tekst

Je kan het zo gek niet bedenken, van wat voor teksten er tegenwoordig allemaal op mondkapjes staan. Bij veel bedrijven kun je je eigen tekst erop laten zetten, zolang het netjes blijft. Hier heb ik een top 5 van wat ik leuke mondkapjes vind ter inspiratie.

  1. Als je dit kan lezen sta je te dichtbij.
  2. Bedekt m’n onderkin.
  3. Doe mij maar 1,5 meter bier.
  4. Breng me wijn.
  5. Mondkappuchino.

Mondkapjes met plaatjes

Van heel veel onderwerpen wordt tegenwoordig een mondkapje gemaakt. Bijvoorbeeld van artiesten, dieren, mondkapjes met mooie patronen, frituursnacks, je favoriete voetbalclub. Ook is het mogelijk om bij een drukker zelf een plaatje toe te voegen voor op je mondkapje. Zodat je een leuk en origineel mondkapje hebt. Misschien is het ook mogelijk om je mondkapje te matchen met kleding die je vaak aan hebt.

Veiligheid

Uiteindelijk is het mondkapje er voor de veiligheid van anderen. Dus in principe maakt het niet uit of je een wegwerp mondkapje of een eigen mondkapje om hebt. Zolang je het mondkapje maar om hebt. Als je een uitwasbaar mondkapje hebt, houdt die dan maximaal vier uur op en was het uit op minstens 90 graden. Op openbare plekken die binnen zijn is het een dringend advies om een mondkapje te dragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *