Kan ik profiteren van zonnepanelen subsidies?

Zonnepanelen subsidies

Het is mogelijk om te profiteren van zonnepanelen door ze aan te schaffen en vervolgens op je dak te plaatsen. Hierdoor wek je immers energie op en zal de rekening voor jouw energieverbruik een stuk lager uitvallen dan verwacht. Het is tevens mogelijk om zonnepanelen subsidies te ontvangen. De rijksoverheid stimuleert namelijk zonnepanelen bij huishoudens, aangezien deze vorm van energie opwekken bijdraagt aan een duurzame wereld. Indien je wenst kan je subsidie voor jezelf aanvragen bij de gemeente waarin je woont. Als je deze subsidie niet als individu kan krijgen, dan geldt wellicht de mogelijkheid om samen met andere huishoudens subsidie te ontvangen.  

In aanmerking komen voor subsidie

Bij het aanvragen van subsidie is het allereerst belangrijk om te achterhalen of je hiervoor in aanmerking komt. Dit is namelijk per gemeente en per individu weer anders. Wellicht dat voor jou inmiddels geldt dat de subsidie voor zonnepanelen is gestopt. Indien dat het geval is dan zijn er nog steeds meerdere financiĆ«le regelingen waarbij geldt dat de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijk is gemaakt. De regelingen dienen allemaal een wereld te stimuleren waarin minder vervuiling plaatsvindt. Hierbij geldt dat jij als individu kan meewerken aan dit doel en tevens winst kan maken. 

Regelingen voor de aankoop en installatie

Indien jij naar een manier zoekt om zonnepanelen te financieren dan is het mogelijk om gebruik te maken van de energiebespaarlening. Dit is een lening tegen gunstige voorwaarden aangezien je hiermee kunt gaan investeren in het huis. Door de investering in het huis loopt de waarde van de woning op. Het is mogelijk om de zogenaamde lening te krijgen indien jij in staat bent om aan te tonen dat jij de woning op een duurzame manier gaat inrichten. Verder kan je bij de aankoop van de zonnepanelen BTW terugvragen bij de Belastingdienst. Op Zonduurzaam.nl vind je meer informatie over de BTW teruggave bij aankoop van zonnepanelen.

Duurzame manier van leven

Indien je BTW terugvraagt of kiest voor een subsidieregeling bij het aanschaffen van zonnepanelen dan heb je een mogelijkheid gevonden om geld te besparen. Deze mogelijkheid heb je ook door op een duurzame manier te leven. Door de verwarming niet onnodig aan te zetten bespaar je geld op de energierekening. Bij de installatie van zonnepanelen is het van belang om rekening te houden met de omstandigheden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je het dak goed schoonmaakt en geen zonnepanelen plaats onder de schaduw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *