Groepenkast vervangen: tips en advies

groepenkast vervangen

Heb jij een oude woning, die je helemaal gaat ‘strippen’? Dan is de kans vrij groot dat je ook direct je groepenkast/stoppenkast meepakt. Sterker nog, dit is vaak zelfs noodzakelijk. Een nieuwe groepenkast heeft namelijk ontzettend veel voordelen. Niet alleen is het vele malen praktischer, doordat je niet meer hoeft te werken met de ouderwetse ‘stoppen’, maar zijn er nog tal van andere redenen te bedenken waarom het raadzaam is hier niet mee te wachten. Om je een idee te geven, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Veilig

Een nieuwe groepenkast is natuurlijk vele malen veiliger dan een oude. Logisch, want ook hier volgen de ontwikkelingen elkaar in razend tempo op. Je groepenkast vervangen heeft dus in meerdere opzichten voordelen. Je kunt je wel voorstellen dat wanneer je een stoppenkast hebt die al enkele jaren en zelfs tientallen jaren oud is, deze niet meer voldoet aan de huidige veiligheidseisen. Wanneer er dan iets gebeurt, zoals kortsluiting of brand, dan kan het zijn dat de verzekeraar niet volledig overgaat tot het uitkeren van een eventuele schadevergoeding omdat je simpelweg niet voldoet aan de gestelde veiligheidseisen.

Plaats eventueel een extra groep

Het kan natuurlijk zijn dat je in de toekomst voornemens bent om eventueel extra apparatuur aan te sluiten op het stroomnet. Dit kan een jacuzzi in de tuin zijn, maar ook eventueel een kookplaat in plaats van koken op gas. Deze apparaten hebben natuurlijk allemaal stroom nodig. Het is dus raadzaam om niet op basis van je huidige stroom een keuze te maken voor het aantal groepen, maar vast naar de toekomst te kijken en er vast één extra bij laten plaatsen. Zo heb je maar één keer werk en ook maar één keer de kosten. Je kunt je voorstellen dat het laten bijplaatsen van een groep in verhouding duurder is, dan wanneer je dit in één keer laat uitvoeren.

Ga voor een erkend bedrijf

Wil jij ervan zijn verzekerd dat alles op de juiste manier wordt aangesloten, dan is het aan te raden om te kiezen voor een erkende Yes Elektricien. Zo weet je niet alleen zeker dat je een absolute vakman in huis aan het werk hebt, maar krijg je ook nog een garantie op de werkzaamheden. Mocht er om wat voor reden dan ook toch iets aan de hand zijn op korte termijn, dan is dit helemaal geen probleem en wordt je gewoon geholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *