3 tips om je chalet duurzaam te renoveren

chalet

Duurzaamheid wordt tegenwoordig steeds belangrijker en dat is niet alleen fijn voor het milieu, maar ook voor je eigen portemonnee. Misschien pas jij duurzaamheid al wel toe in je woning, maar vergeet je het op andere plekken. Heb je bijvoorbeeld een chalet? Dan kun je ook daar een verschil maken met betrekking tot duurzaamheid. In dit artikel geef ik je enkele tips hoe je jouw chalet duurzaam kunt opknappen of renoveren. Hierdoor kun je niet alleen langer genieten van het chalet, maar bespaar je jezelf ook een heleboel geld bij de renovatie. 

Maak gebruik van bestaande materialen

Allereerst, maak gebruik van materialen die je al in beheer hebt. Hierdoor hoef je niks nieuws te kopen en het scheelt je ook weer in de afvoer van de oude materialen. Heb je bijvoorbeeld nog oude meubels in het chalet staan, die niet meer helemaal je smaak zijn? Geef ze dan een ander kleurtje of laat ze opnieuw stofferen. Dit scheelt je ook meteen een hele nieuwe inboedel te kopen. Wil je echt graag iets hebben en kun je niks met je huidige materialen? Kijk dan eerst eens bij de kringloop in plaats van meteen voor nieuw te gaan. 

Duurzame maatregelen

Is er al een tijdje niks meer aan jouw chalet gedaan? Dan is er op het vlak van duurzame maatregelen vast een hoop winst te behalen. Denk hierbij aan het beter isoleren van het chalet, zodat je de warmte in de winter beter binnenhoudt en in de zomer buiten houdt. Dit kun je doen door isolatiemateriaal te plaatsen, maar je gehele chalet opnieuw bekleden met kunststof gevelbekleding is misschien nog wel beter. Denk ook aan het gebruik van led verlichting, waterbesparende kranen en groene stroom. Door deze maatregelen te nemen, ben je al een hele stap in de goede richting van een duurzaam chalet. 

De tuin om het chalet heen

Niet alleen het chalet zelf, maar ook de tuin eromheen kan verduurzaamd worden. Heeft ‘de tuin’ bijvoorbeeld alleen maar tegels? Vervang (een deel van) de tegels dan voor groen. Hierdoor kan het regenwater beter wegstromen en heb je minder last van plassen water op je terras. Plaats hier planten die goed zijn voor de diertjes, dan heb je een grotere kans dat deze diertjes ook daadwerkelijk eens bij je langskomen. Zo zie je maar dat je met een hele kleine verandering een hele goede stap richting duurzaamheid kunt maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *