4 tips om je gasverbruik te verminderen met je verwarming

Gasverbruik verminderen

Nu de gasprijzen de pan uit rijzen, hebben veel mensen moeite met het betalen van hun rekeningen. De rekeningen zijn ineens verdubbeld, of zelfs nog erger, en je kunt voor je gevoel maar weinig meer doen dan afwachten tot ze weer verlagen. Toch zijn er wel een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je gasverbruik verminderd en daardoor ook je gasrekening lager wordt, met name op het gebied van je verwarming. In dit artikel geef ik je hiervoor enkele tips. 

Ontlucht de verwarming

Het kan al helpen om de verwarming te ontluchten als je deze een tijdje niet hebt gebruikt. Hierdoor worden luchtbellen uit de buizen verwijderd. Het resultaat is dat de verwarming optimaal zijn werk kan doen en niet harder hoeft te werken dan nodig is. 

Zet de verwarming een graadje lager (of uit)

Daarnaast kun je besparen op je gasrekening door de verwarming standaard een graadje (of meer) lager te zetten. Kleed je ook in huis lekker warm aan of pak een extra dekentje, maar zorg dat die verwarming zo laag mogelijk kan blijven. 

Ben je een tijdje niet thuis, zorg dan dat je je verwarming uitzet, zodat deze niet onnodig de ruimte blijft verwarmen. Ga je binnen nu en een uurtje weg? Zet dan nu vast je verwarming uit. Het komende uur blijft het echt nog wel aangenaam in huis en zo verbruik je in ieder geval niet onnodig gas. 

Draai daarnaast de radiator dicht in sommige kamers. In een groot gedeelte van je huis is het eigenlijk gewoon zonde om de verwarming te laten gloeien terwijl je er maar weinig komt. Denk aan je zolder of aan de kledingkamer. 

Maak gebruik van airco’s 

Misschien klinkt dit een beetje als een gekke tip als we het juist over verwarming hebben, maar de airco’s van tegenwoordig zijn zoveel meer dan alleen verkoelend. Veel units kunnen namelijk ook gewoon verwarmen, waardoor je je normale verwarming gewoon uit kunt laten en je alsnog geniet van een heerlijke temperatuur. Waar je airco’s eerder veel op kantoren zag, kiezen tegenwoordig ook steeds meer particulieren voor een airco. Wil jij ook een airco installatie als particulier laten uitvoeren? Bekijk dan gerust eens de mogelijkheden. 

Stel een timer in op je thermostaat

Misschien ken je het wel, je rijdt net de straat uit en dan bedenk je je dat je de verwarming aan hebt laten staan. Tijd om terug te gaan heb je eigenlijk niet, waardoor je verwarming gerust de hele dag staat te gloeien terwijl er niemand thuis is. Dit probleem kun je vrij simpel oplossen door een timer op je thermostaat te installeren. Deze zorgt ervoor dat de verwarming op bepaalde tijden aan gaat, maar ook op bepaalde tijden uit gaat. Jij hoeft hier dan dus niet meer naar om te kijken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *