Snel sfeer en kleur aanbrengen in jouw interieur doe je zo ‍

Sfeer interieur

Thuis breng je de meeste tijd door en het is dan ook belangrijk dat dit een plek is om te ontspannen en tot rust te komen. Maar als je huis geen kleur heeft of aanvoelt als een steriele ruimte, voelt het waarschijnlijk niet echt fijn aan. En dat terwijl de koude maanden weer in aantocht zijn! Volg deze eenvoudige manieren om kleur en sfeer toe te voegen aan jouw woning, zodat je het kunt opfrissen en gezelliger kunt maken.

Verander je verlichting

Dit lijkt een no-brainer, maar veel huizen beschikken niet over het juiste licht. Zorg er allereerst voor dat je eetkamer genoeg licht heeft om een gezellige sfeer te benadrukken. Ga ook de rest van de ruimtes eens na, je zult misschien verbaasd zijn over hoe weinig licht sommige kamers krijgen. Misschien kun je extra sfeerverlichting toevoegen aan de keuken of badkamer. Kies lamphouders met dimmers die van kleur kunnen veranderen, zodat je de intensiteit van het licht naar behoefte kunt aanpassen. Door de kleur te veranderen naar een accentkleur die je gebruikt in huis vormt het interieur een mooi geheel en geeft het gezellig licht. Je kunt natuurlijk ook lampen combineren met kaarsen door een warme en knusse sfeer te creëren. 

Denk aan de accessoires

Tegenwoordig lijkt decoratie met posters, foto’s en schilderijen in een gave baklijst 60×90 de meest makkelijke manier om kleur en sfeer toe te voegen. Wanddecoratie kunnen een kamer structuur geven, de grauwheid van een muur verlichten en een anders lege muur leven inblazen met een achtergrond van een kaart, een foto of een patroon. Accenten en kunst met een bijpassend kleurenpalet helpen een kamer bij elkaar te brengen en zorgen voor belangstelling zonder de rest van de inrichting te overheersen. Afhankelijk van de stijl kun je ook overwegen een paar voorwerpen aan je huis toe te voegen die moderner en minder traditioneel zijn. Dit kunnen lampen, stoelen, kussens of accessoires zijn die een meer minimalistische uitstraling hebben. Je kunt deze voorwerpen ook gebruiken om kleur en textuur aan de ruimte toe te voegen. 

Speel met kleur en textuur

De meest voor hand liggende manier om meer sfeer aan te brengen in huis is een nieuwe kleur gebruiken in huis. Door een mooie warme kleur die past bij jouw interieur te gebruiken creer je een hele nieuwe sfeer.  Dit kun je doen op veel unieke manieren. Je kan natuurlijk een wand in huis een warme kleur geven, maar je kan het ook terug laten komen in de decoraties die je gebruikt. Op die manier kun je de kleur gebruiken als een accentkleur. Voorbeelden van decoraties zijn: kussens op de bank, wanddecoraties, kaarsen en een kleed.

Voeg planten toe 

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar veel mensen vergeten planten toe te voegen aan hun huis. Of je nu planten wilt toevoegen om een donkere kamer op te fleuren, een oase te creëren in een zonovergoten kamer, of kleur en leven wilt toevoegen aan een ruimte die een beetje stagneert, planten zijn een geweldige manier om dit te doen. De juiste planten vinden kan lastig zijn: kies planten die goed groeien in de ruimte en zorg ervoor dat ze voldoende licht en water krijgen. Planten zijn om vele redenen geweldig. Als luchtzuiveraars verwijderen ze giftige stoffen uit de lucht, en ze voegen bovendien zuurstof toe. Ze geven ook kleur en leven aan een ruimte, mits je er goed voor zorgt. 

Speel met je meubels

Meubels kunnen een dimensie geven aan de ruimte, en deze meer bewoond doen aanvoelen. Zet bijvoorbeeld een kleurrijke bank in een kamer met veel ramen, en je zult zien hoe die een vrolijke gloed in de kamer werpt. Het creëert ook een gezellige ruimte die moeilijk te missen is. Je kunt ook spelen met meubels om textuur en structuur toe te voegen aan de ruimte. Een salontafel met een stenen blad kan bijvoorbeeld dienen als bijzettafel en kan op vele manieren worden gebruikt. Je kunt ook textuur en kleur toevoegen aan uw ruimte met behulp van vloerkleden, fauteuils met bekleding of lampen met stoffen kapjes. De mogelijkheden zijn eindeloos! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *