De grootste voordelen van visgraat PVC vloeren

visgraat PVC vloeren

Ben jij toe aan een nieuwe vloer? Dan kan het natuurlijk bijna niet anders dat je oog is gevallen op een PVC vloer en dan in het bijzonder een visgraat PVC vloer. Waar tot enkele jaren laminaat ontzettend populair was en nog steeds is uiteraard. Winnen de PVC vloeren steeds meer terrein. Voor de prijs hoef je het overigens niet direct te doen, maar wel wanneer je gaat voor kwaliteit en duurzaamheid. Kortom, een absolute aanrader dus! Niet alleen is een PVC vloer namelijk ontzettend mooi, maar ook nog eens heel praktisch. Om je een idee te geven welke voordelen een PVC visgraat vloer nu eigenlijk allemaal heeft, hebben we er een aantal voor je op een rijtje gezet.

Tijdloos

Een vloer is een flinke investering. Als we kijken naar de vierkante meterprijs van een normale PVC vloer, dan ligt deze al snel tussen de 40 en 60 euro. Kies je voor een visgraat, dan kan dit nog hoger liggen. Wel heeft deze vloer als voordeel dat ze tijdloos zijn. Dat zorgt ervoor dat het geen enkel probleem is om je volledige interieur op de kop te gooien, aangezien deze vloer er prima bij blijft passen. Houd er daarom dus ook rekening mee dat je kiest voor een neutrale kleur, zodat je straks bij het uitzoeken van eventuele nieuwe meubels geen rekening hoeft te houden met je vloer.

Onderhoudsvriendelijk

Kies je voor een PVC visgraat vloer van VloerXL, dan hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud van je vloer. Uiteraard is het wel belangrijk dat je je vloer meermaals per week stofzuigt om er niet alleen voor te zorgen dat deze schoon is, maar ook om te voorkomen dat steentjes en ander vuil krassen kunnen veroorzaken. Daarnaast volstaat het om je vloer één keer per week te dweilen en bij voorkeur jaarlijks grondig te reinigen met een daarvoor speciale bestemde PVC vloer reiniger. Kies je voor een houten visgraat, dan is deze natuurlijk veel onderhoudsintensieve. Logisch, aangezien hout ‘leeft’. Deze vloeren dien je jaarlijks te schuren en opnieuw in de olie te zetten. Je kunt je dus wel voorstellen wat er met je complete inboedel moet gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *