Een gemeubileerd of leeg huis kopen?

Aankoop huis

Bij het kopen van een huis komen er heel wat zaken aan te pas. Het is niet alleen nadenken over de plek waar je wil wonen, wat voor soort woning je wil kopen, maar ook over de inrichting van het huis. In het woonprogramma Verbouwen of Verhuizen van Vtwonen kunnen stelletjes ervoor kiezen om te blijven wonen in hun oude verbouwde huis of in een nieuw huis. In het nieuwe huis, staan vaak al meubels van de vorige bewoners.

Een gemeubileerd huis kopen heeft zo een aantal voordelen maar ook een paar nadelen. In dit artikel zetten wij deze voor je op een rijtje. 

De voordelen van een gemeubileerd huis

Een huis kopen waar alle meubels zoals een bank, bed en eettafel al in staan. Dat kan ontzettend handig zijn als je kosten wil besparen op de aanschaf van meubilair. Het kan wel zo zijn dat vraagprijs van het huis wat duurder is omdat alle meubels al inbegrepen zijn.

Gelukkig valt er over de vraagprijs te onderhandelen met de makerlaar. Een ander voordeel kan zijn dat je direct ziet hoe het huis ingericht kan worden. Wanneer je uiteindelijk besluit om toch andere meubels te kiezen, wordt het inrichten een stuk makkelijker. 

De nadelen van een gemeubileerd huis

Naast de voordelen die hierboven zijn genoemd, kunnen er ook een aantal nadelen zijn. Ten eerste, kan de interieur stijl niet passen bij je eigen stijl. Vaak heeft iedereen toch een eigen interieur stijl. En het is zonde om een gemeubileerd huis te kopen om dan vervolgens weer alles te veranderen.

Ten tweede, kunnen de meubels er onverzorgd en oud uitzien. Wanneer de meubels al jaren in het huis staan kunnen ze aan vervanging toe zijn. Het is belangrijk om bij de bezichtiging alle meubels te inspecteren zodat je achteraf niet voor een verassing komt te staan. Ten slotte, bij een gemeubileerd huis, kan je het gevoel krijgen alsof het niet jouw huis is. Dit komt door de inrichting en de stijl van de vorige bewoners. Hoef je geen kosten te besparen? Dan is het altijd fijn om een frisse start te maken met nieuwe meubels in een nieuw huis. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *