Met plezier langer thuis blijven wonen

Langer thuiswonen ouderen

Wanneer de mens ouder wordt, dan komen ze vaak voor de keus te staan om thuis te blijven wonen of te verhuizen naar een seniorenwoning. Ben je iemand of ken je iemand die deze keuze binnenkort moet maken? En weet je niet zo goed welke keus het beste is. Lees dan dit artikel waar uitgelegd wordt waarom en hoe je langer thuis kan blijven wonen als senior -met plezier- !

Zelfstandigheid bevorderen

Als het mogelijk is, dan is het altijd fijner om oud te worden in je eigen vertrouwde huis dan in een seniorenwoning. Vaak is de mens redelijk beperkt in een seniorenwoning, wat de zelfstandigheid kan afnemen. De zelfstandigheid kan bevorderd worden door bijvoorbeeld een aantal hulpmiddelen te plaatsen in huis. Traplopen kan steeds moeilijker worden op latere leeftijd. Een oplossing hiervoor is om een traplift te plaatsen in huis. Dit vergroot te mobiliteit en zorgt ervoor dat beide verdiepingen in het huis nog gebruikt kunnen worden. 

Huisinrichting

Een andere manier om de zelfstandigheid te bevorderen is door de inrichting van het huis aan te passen. Zo kan bijvoorbeeld alle verhogingen in het huis eruit gehaald worden zodat er niet over gestruikeld kan worden. Ook kunnen er speciale rekken in het toilet en de badkamer geplaatst worden. Voor de douche zijn speciale antislip matten ontwikkeld die op de grond gelegd worden zodat het niet mogelijk is om uit te glijden. Daarnaast kan ook een stoel geplaatst worden onder de douche. Daarnaast is het ook een goed idee om zoveel mogelijk ruimte te creëren in huis en de doorgangen te verbreden. Op deze manier is het makkelijker om met een rollator in huis te lopen. 

Thuishulp 

Als laatste kan het thuis wonen gestimuleerd worden door een thuishulp te nemen. Deze verzorgers helpen met baden en andere dingen. Ook kan elke week een schoonmaker langskomen om het huis grondig schoon te maken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *