Geniet van elk seizoen met een eigen tuinkamer

Eigen tuinkamer veranda

Op een zonnige zaterdagmiddag wordt de tuin waarschijnlijk door elk gezin in Nederland gebruikt. Moeder en dochter genieten met een wijntje op het terras terwijl de vader de barbecue aanzet. Klinkt als een ideale zomerse dag. Maar, helaas is het in Nederland niet altijd goed weer om in de tuin te zitten. En dat is best jammer.

Zeker als je er meer van houdt om buiten te zijn dan binnen. Gelukkig is er een oplossing hiervoor, namelijk een tuinkamer. Een tuinkamer is een aparte ruimte dat als verlengstuk van de woonkamer gezien kan worden. Door een tuinkamer te plaatsen in de achtertuin kan er van elk seizoen genoten worden. In dit artikel beschrijven wij wat de voordelen zijn van een tuinkamer en een aantal tips voor het inrichten van de kamer. 

De voordelen van een tuinkamer

Voordat we de voordelen op een rijtje zetten is het handig om het verschil uit te leggen tussen een serre, veranda en een tuinkamer. Een serre is een volledig geïsoleerde ruimte waardoor het een verlengstuk wordt van de woonkamer. Een tuinkamer daarentegen is niet geïsoleerd. Hierdoor kan het in de winter alsnog te koud zijn om in de tuinkamer te zitten.

Een veranda is een overkapping dat aan het huis geplaatst wordt. Omdat een tuinkamer officieel niet bij het huis hoort hoeft er geen vergunning aangevraagd te worden. Daarnaast kan een tuinkamer gebruikt worden als terras, speelplaats voor de kinderen of een extra opbergruimte. 

Inspiratie tips voor de inrichting 

Ondanks dat een tuinkamer niet geïsoleerd is, kan het alsnog gebruikt worden als extra leefruimte. Door een bankstel of een leuke hangstoel neer te zetten wordt er direct sfeer gecreëerd. Om ervoor te zorgen dat het in de herfst en winter niet te koud wordt, kan er een elektrische kachel of openhaard geplaatst worden. Voor meer informatie over het plaatsen van een tuinhuis, bezoek deze website

Geplaatst onder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *