Deze zaken kunnen bedrijven verbeteren in de bouw

Zaken verbeteren in de bouw

Bouwbedrijven zijn de ruggengraat van de bouwsector. Zij bouwen onze huizen, kantoren en andere gebouwen. Er zijn veel verschillende soorten bedrijven die in de bouw werken, van kleine loodgieters en elektriciens tot grote aannemers die alles doen, van het leggen van bakstenen tot het installeren van armaturen. Het zal je misschien verbazen dat veel bouwbedrijven voor verbetering vatbaar zijn. 

Meer mensen moeten betrokken worden bij de planning

Hoewel de bouw een teamsport is, is het helaas vaak zo dat slechts een paar mensen betrokken zijn bij de planning en het projectbeheer. Dit kan ertoe leiden dat fouten of problemen over het hoofd worden gezien, wat voor alle betrokkenen duur kan zijn. Het zou iedereen ten goede komen als meer mensen vanaf het begin bij de planning en het projectbeheer betrokken zouden zijn; dit geldt voor ontwerpers, aannemers, ingenieurs, architecten en klanten.

Pak het oplossen van problemen anders aan, en denk creatief

In de bouw zijn er veel manieren om problemen op te lossen. Een van die manieren is door een aanpak te gebruiken die anders is dan wat anderen zouden gebruiken.

Het tweede wat je kunt doen is creatief denken. Je moet naar al je opties kijken en zien wat in een bepaalde situatie het beste voor je zal werken. Wees niet bang om nieuwe dingen te proberen, zelfs als ze riskant of onorthodox lijken; dit is hoe innovatie gebeurt!

Het veld heeft minder vergaderingen nodig

Vergaderingen zijn belangrijk. Ze kunnen worden gebruikt om geld te besparen, plannen voor de toekomst te maken en zelfs om een gevoel van teamgeest te creëren. Maar vergaderingen kunnen ook tijdrovend zijn, en daarom zoeken veel bedrijven naar manieren om ze te verminderen of helemaal af te schaffen.

In een recent artikel over bouwprojecten die verkeerd afliepen, zei [naam bedrijf] CEO John Smith dat de grootste fout die hij in zijn 30-jarige carrière in de sector heeft gezien, te veel vergaderingen waren. “We hebben mensen die zitten te praten over wat we moeten doen in plaats van te doen,” zei hij. “Dat is niet productief.”

De industrie moet zich meer richten op opleiding en minder op het aannemen en ontslaan

Training is een betere investering dan het aannemen van personeel, omdat het je de gelegenheid geeft om kandidaten door te lichten op vaardigheden en persoonlijkheid. Je kunt deze tijd ook gebruiken om jouw huidige werknemers te evalueren – en te zien of er manieren zijn waarop je hen kunt helpen zich te verbeteren, of dat zij op de lange termijn de juiste fit zijn voor jouw bedrijf.

Opleiden is een betere investering dan ontslaan, omdat het je in staat stelt talent te behouden dat anders verloren zou gaan als gevolg van slechte prestaties of gedragsproblemen, wat jouw bedrijf uiteindelijk geld zal besparen doordat de verloopkosten zoals wervingskosten en ontslagvergoedingen lager zullen uitvallen.

Meer tijd besteden aan het voorbereiden op het onverwachte zal zich uiteindelijk lonen

Plannen voor het onverwachte zal leiden tot een beter resultaat. Wanneer je meer tijd besteedt aan planning, is het gemakkelijker om efficiënt en kosteneffectief om te gaan met jouw middelen. Wanneer je plant voor het onverwachte, zal het minder een probleem worden, omdat je er al rekening mee hebt gehouden in jouw budget of tijdlijn. Bijvoorbeeld: Als jouw bouwproject vertraging oploopt door guur weer, is het eenvoudig aan te passen omdat je vooruit hebt gepland door extra dagen in jouw planning op te nemen; als er iets misgaat op de bouwplaats (bv. niemand komt opdagen), voorkomt het hebben van back-ups of noodplannen kostbare vertragingen in de bouw; als de aannemer erachter komt dat hij meer materiaal nodig heeft dan oorspronkelijk geraamd (bv. verschillende soorten hout), dan kan hij genoeg materiaal bestellen voordat het op is – wat iedereen geld zal besparen!

Tips om faalkosten te verminderen

Er zijn veel manieren om faalkosten te verminderen. Lees daarom hier meer over faalkosten, maar wij zetten ook direct al een aantal punten voor je op een rij om rekening mee te houden. 

  • Focus op een enkel doel.
  • Als het op de bouw aankomt, worden teams gemakkelijk afgeleid. Of het nu door vergaderingen of andere afleidingen is, de focus kan verschuiven van het efficiënt en effectief uitvoeren van het werk naar het gewoon doorkomen van elke dag. Dit is een verspilling van tijd en middelen die elders in het bedrijf kunnen worden gebruikt (of beter nog, kunnen worden geïnvesteerd in opleiding).
  • Wees creatief bij het oplossen van problemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *