Aandachtspunten bij het bezichtigen van een huis

Huis bezichtigen

Ben je momenteel op huizenjacht? Dan kom je hoogstwaarschijnlijk tot de conclusie dat foto’s en plattegronden niet alles zeggen. Het belangrijkste is dat je het juiste gevoel krijgt bij de woning die op dat moment wordt bezichtigd. Alleen waar moet je op dan precies op letten? De Huizenbemiddelaar Zundert vertelt er in dit artikel meer over waar je op moet letten en welke vragen je moet stellen. 

Waar moet je naar kijken bij het bezichtigen van een huis?

De bezichtiging is zeer belangrijk om echt een idee van de woning te krijgen. Tijdens de bezichtiging is het dan belangrijk om op het volgende te letten:

  • Het gevoel bij de woning, wat voor sfeer proef je in deze woning? Is het juist koud en kil of heb je het idee dat je er makkelijk op jezelf kan wonen? Bedenk hierbij dan wel vooraf dat de verkoopmakelaar alles in staat gesteld heeft om je het naar je zin te maken. 
  • Bij de rondleiding is het belangrijk dat je op je eigen manier rond kan kijken? De makelaar heeft namelijk zelf een route uitgestippeld waarbij hij extra aandacht vestigt op de goede dingen van de woning en de mindere juist zo snel mogelijk probeert over te slaan. 
  • Kijk verder dan de binnenzijde van de woning. Controleer dus ook de buitenzijde van de woning. Zijn de kozijnen hiervan nog in goede staat? Als deze niet meer in orde zijn en je moet deze zelf vervangen dan kan dit behoorlijk veel geld kosten. 

Waar moet je naar vragen bij het bezichtigen van een huis? 

Bij het bezichtigen van de woning wil je natuurlijk niet alleen de woning bekijken en de sfeer ervaren. Je wilt natuurlijk ook het nodige weten van deze woning. Daarom is het ook verstandig om een aantal vragen te stellen:

  • Waarom wordt het huis verkocht en hoelang hebben de huidige eigenaren er gewoond. Als ze er bijvoorbeeld maar 2 jaar gewoond hebben en naar huis gaan met een soortgelijke waarde kan het zijn dat het niet goed bevallen is. Als dat zo is wil je natuurlijk wel graag de reden weten. 
  • Is er meer interesse? Als je de woning gaat bezichtigen is het ook verstandig te vragen of er meerdere mensen interesse getoond hebben in deze woning? Dan weet je eigenlijk ook direct of je snel moet handelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *