4 tips bij het kopen van een steiger

Tips bij het kopen van een steiger

Een steiger aanschaffen, is lastig wanneer je niet uit die branche komt zoals de meeste mensen. Om er zeker van te zijn dat de steiger die jij kiest past bij de de werkzaamheden die jij doet staan hieronder staan 5 tips om een goede keuze te maken wat betreft het kopen van een steiger. 

Verschil tussen de werk -en platformhoogte

Bij de omschrijving van steigers worden vaak de termen van werkhoogte en platformhoogte gebruikt. Ben je niet zo thuis in deze wereld dan kan er verwarring ontstaan. De platformhoogte is de hoogte waarop het platform zich bevindt. De werkhoogte is het platformhoogte + 2 meter. 

Welke steiger heb ik nodig?

Om deze vraag te beantwoorden, zul je eerst moeten bepalen of je een steiger nodig hebt voor binnen of voor buiten. Daar zit namelijk verschil in. Je hebt namelijk een rolsteiger en een kamersteiger. De rolsteiger wordt gebruikt voor buiten. Die heeft een maximale platformhoogte van 12 meter en de wielen kunnen op verschillende lengtes verstellen, waardoor je op een ongelijke ondergrond te werk kan gaan. Dat kan bij de kamersteiger niet en deze reikt tot een platformhoogte van 6 meter.  Ook de hoogte en breedte die de steiger moet zijn is belangrijk te weten wanneer je een steiger koopt. Heb je bijvoorbeeld veel werkspullen of gereedschap nodig, kies dan een groot platform, dat betekent extra lengte en breedte waardoor het platform groter is en er veel spullen oppassen. 

Losse onderdelen

Wanneer je heel intensief te werk gaat op de steiger, heb je sneller kans dat je steigeronderdelen kwijt raakt of kapot gaan. Bestel daarom altijd een steiger bij een bedrijf waar ze ook losse onderdelen kopen, anders heb je veel geld uitgegeven aan een steiger die kapot is en niet meer gemaakt kan worden. 

Certificaat

Wil je een steiger kopen bij Rolsteiger.net? Let er dan wel op dat sinds 2017 door de overheid is vastgesteld dat steigerbouwers een certificaat nodig hebben. Dat certificaat kan een erkend mbo-diploma zijn of een branchecertificaat onder persoonscertificering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *