Alles over een beukenhaag in jouw tuin

Beukenhaag in de tuin

De meeste bekende haagplant die in Nederland voorkom is toch wel de beukenhaag. Deze wordt ook wel de Fagus Sylvatica genoemd. De reden dat deze plant zo populair is omdat deze haag behoorlijk wat pluspunten heeft ten opzichte van de rest. Zo is deze haag in elke gewenste hoogte tussen 40 cm en 3m verkrijgbaar en is daarnaast behoudt in de winter deze ook nog zijn blad. 

Verschil tussen beukenhaag en haagbeuk

Het belangrijkste verschil tussen de beukenhaag en haagbeuk is dat de beukenhaag zijn blad niet verliest. In de winter wordt dit blad bruin en in de zomer weer groen. De haagbeuk verliest daarentegen juist zijn blad. Daarnaast is de beukenhaag verkrijgbaar in de kleuren groen en rood, terwijl een haagbeuk alleen in het groen verkrijgbaar. Kortom wil je een haag van beukplanten dan kun je het beste een groene of rode beukenhaag kopen bij Beukplanten

Beukenhaag heeft een gunstige prijs

De beuk wordt vrij massaal gekweekt in Zuid-Nederland en het noorden van BelgiĆ«. Hierdoor is dit ook prijstechnisch een voordeel. Daarnaast worden deze ook in verschillende hoogtes gekweekt. Heb je bijvoorbeeld een beperkt budget dan kun je voor een beukplant kiezen met een lage hoogte. Dit is dan zo een 40 tot 60 cm. Wil je echter een haag met wat meer body, dan kun je voor een hogere maat kiezen. Denk hierbij aan een planten van 120 tot en met 150 cm. Daarnaast is ook de groene beukenhaag goedkoper dan de rode. Dit komt doordat de groene elk jaar zaad afgeeft en bij de rode is dit zeer onregelmatig en soms wel 1x per jaar 4 jaar. Dit maakt de rode beukenhaag dus exclusiever en dus duurder. 

Een enkele of een dubbele rij

De beukplanten kunnen op twee verschillende manieren worden geplant. Dit kan namelijk zowel in een enkele rij als in een dubbele rij. Hierbij dien je rekening te houden met de aantal per meter. Vraag daarom ook bij het desbetreffende tuincentrum of kweker hoeveel jij er in jou geval nodig hebt. Ditzelfde geldt voor een beukenhaag met een dubbele rij. Dit vindt men vaak mooier en soms ook gewoon simpelweg fijner omdat er minder sprake is van inkijk in de tuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *