Welke woningaanpassingen zijn er?

Welke woningaanpassingen zijn er

Met een aangepaste woning kun je langer zelfstandig wonen. Want bij een standaard woning is er geen rekening gehouden met mensen in een rolstoel. Er zijn oneindig veel aanpassingen voor de verschillende kamers in jouw huis. Het gaat hier vooral om aanpassing voor mensen die in een rolstoel zitten. Omdat dat ook een veelvoorkomende situatie is. 

Aanpassingen in de woonkamer

De meeste tijd van de dag breng je door in de woonkamer. Daarom is het handig dat je gebruikt maakt van een gebruiksvriendelijke woonkamer. Je kan denken aan deurverbredingen en drempelaanpassingen. Met die aanpassingen kan je sowieso al de kamer binnen komen. Verder kan je een intercom plaatsen, zodat je weet wie er aan de deur staat. Daarnaast is het mogelijk om pak palen en beugels te plaatsen zodat je je makkelijk kan voortbewegen. Zo maak je het huis al een stuk gebruiksvriendelijker.

Aanpassingen in de keuken

Voor aanpassingen in de keuken is het belangrijk dat je zorgt dat de keuken op maat wordt gemaakt. Je kan dan zorgen dat je keuken in hoogte verstelbaar is. Zo kan je de keuken op jouw gewenste hoogte zetten. Verder kan je allerlei kastjes op de gewenste hoogte laten maken. Voor de vloer is het aangeraden dat er een antislip vloer wordt gelegd. Een anti slip vloer zorgt ervoor dat niemand uitglijdt als er geknoeid is. Zelf kan je er nog voor kiezen om gebruiksvriendelijke meubels neer te zetten.

Aanpassingen in de toilet 

Natuurlijk maak je dagelijks ook meerdere keren gebruik van het toilet. Bij een aangepast toilet denken mensen meestal alleen aan een wandbeugel. Maar er zijn veel meer aanpassingen die je kunt toepassen. Daarnaast kan je ook de toilet aanpassen, door een toiletbeugelset en toiletverhoger aan te schaffen. Verder kan je nog een eenhendel kraan installeren voor de wastafel. 

Aanpassingen in de badkamer

Uiteindelijk moet de badkamer natuurlijk ook aangepast worden. Net als bij de keuken, moet de badkamervloer ook antislip bevatten. Bovendien is het handig dat je rond plaatsen als de douche, toilet en wastafel beugels plaatst. Verder kan je de douche voorzien van een stoel of een brede ingang. Al deze aanpassingen zijn een meerwaarde voor je woning omdat je er langer in kan wonen. Ook stijgt de waarde ervan omdat de woning gebruiksvriendelijker wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *