Hoe maak ik mijn woning verkoopklaar?

Woning verkoopklaar maken

Ben je ervan overtuigd dat je woning in de verkoop moet en heb je momenteel ook al een makelaar in Zundert ingeschakeld? Dan wordt het tijd om je woning klaar te maken voor de verkoop. We geven in dit artikel een aantal tips.

Verwijder persoonlijke spullen en creëer ruimte

Om te beginnen is het belangrijk dat persoonlijke spullen weg worden gehaald. Wanneer iemand een bezichtiging heeft willen ze vaak zichzelf al in de woning zien wonen. Hiervoor is het dus belangrijk dat er voldoende ruimte is in de woning, zodat iemand al de woning creatief kan gaan indelen in zijn hoofd. Daarbij behoren natuurlijk ook geen persoonlijke spullen meer van jouzelf. Dan heeft de potentiële koper namelijk nog steeds het idee dat het jouw woning is en dat maakt het moeilijker om door bepaalde voorkeuren van jou als verkoper heen te kijken. 

Zorg ervoor dat de woning goed onderhouden eruit ziet

Voordat de bezichtiging plaatsvindt is het ook belangrijk om het huis van een goede schoonmaak te voorzien. Het geeft de potentiële koper dan namelijk een goed gevoel over de huidige staat van de woning. Wanneer je zelf in een slecht verzorgde of onderhouden woning terecht komt heb je daar zelf waarschijnlijk ook minder geld voor over dan een woning die er tip top uitziet. 

Laat het licht naar binnen

Een tip die veel makelaars vaak geven is om het licht in de woning naar binnen te laten. Je wilt namelijk niet in een donker huis zitten. Door licht wordt je nu eenmaal vrolijker dan een donkere ruimte. Probeer dan ook de bezichtiging overdag plaats te laten vinden en tegelijkertijd ook alle gordijnen en rolluiken open te laten. 

Let op de details

Elke woning heeft andere details waarop gelet kunnen worden. Vraag daarom ook jouw makelaar waar je extra op kunt letten in jouw woning. Wie weet maakt het wel het verschil of je jouw woning wel of niet verkoopt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *