Wat is een visgraatvloer?

visgraatvloer

Je hebt misschien visgraatvloeren gezien in tijdschriften of designshows en je afgevraagd wat dat zijn. Hier volgt een kort overzicht van visgraatvloeren, inclusief wat ze zijn en hoe je het uiterlijk in je eigen huis kunt bereiken.

Wat is een visgraatvloer?

Visgraatvloeren zijn genoemd naar de botten van een vis die bij elkaar een gelijksoortig patroon hebben. Hetzelfde kan gezegd worden van de planken die gebruikt worden om deze vloerstijl te creƫren. De planken worden onder een hoek gezaagd en passen dan als een puzzel in elkaar om een zigzag/chevron patroon te maken. Afhankelijk van de grootte van de kamer, de breedte van de planken en de uitstraling waar je voor gaat, kun je verschillende effecten bereiken met deze tijdloze vloerstijl.

Hoe krijg je de look?

Het bereiken van deze look is niet zo moeilijk als het lijkt. Als je vanaf nul begint, moet je eerst hardhouten vloeren leggen (dit kun je doen door een vakman in te huren of door het zelf te doen). Als de hardhouten vloeren gelegd zijn, kun je beginnen met het plannen van je visgraatmotief.

Als je besluit het zelf te doen, moet je met een paar dingen rekening houden. Ten eerste moet je berekenen hoeveel planken je nodig hebt voor je project. Ten tweede moet je een zaag huren of kopen die schuine zaagsneden kan maken. En tenslotte moet je geduld hebben! Het leggen van de planken en zorgen dat ze goed in elkaar passen kost tijd, maar uiteindelijk is het de moeite waard 

Conclusie

Als je op zoek bent naar een tijdloze vloer die karakter en belangstelling aan je ruimte geeft, dan is een nieuwe visgraat vloer een goede keuze. Dit unieke patroon kan worden bereikt door nieuwe installatie of door te werken met bestaande hardhouten vloeren. Dus als je je ambitieus voelt, waarom probeer je het dan niet eens? Je zult verrast zijn hoe gemakkelijk het is om deze hoogwaardige look zelf te bereiken! Voor inspiratie kan je een kijkje nemen bij de visgraat vloeren van Martijn de Wit vloeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *