Waarom vintage tegels duurzaam zijn

Vintage tegels

Houd je van stijlen van vroegere tijden en heb je je huis ook op die manier ingericht? Dan zul je vast ook enthousiast worden van vintage vloer- en wandtegels voor in je woning. Deze tegels zijn te herkennen aan het unieke patroon waar je meteen een jaren 60 of 70 gevoel bij krijgt. Je brengt dus die retro look van vroeger helemaal terug. Naast stijl is natuurlijk ook kwaliteit en duurzaamheid belangrijk. In dit artikel leer je waarom vintage tegels duurzaam zijn en hoe je zelf zorgt dat je er lang plezier van hebt. Want een tegel kan nog van zulke goede kwaliteit zijn, als je ze niet goed onderhoudt zul je dat echt gaan merken.

Dit maakt en houdt vintage tegels duurzaam

  • Duurzame vintage tegels zijn vaak gemaakt van keramiek. Dit materiaal is qua duurzaamheid één van de beste tegels die u kunt kiezen. De tegel is duurzaam in zijn productie omdat het hoofdmateriaal uit klei bestaat. Vervolgens wordt deze tegel gebakken in een oven. Omdat deze tegel voornamelijk uit het grondstof klei bestaat, is de productie zo milieuvriendelijk als het maar kan.
  • Duurzaam houdt ook in dat de slijtage zo minimaal mogelijk is en de levensduur dus zo lang mogelijk. Kies dus voor een tegel die tegen een flink stootje kan.
  • Gebruik viltjes onder je meubels. Let daar wel op de kwaliteit van die viltjes. Je wilt geen krassen op je nieuwe tegels tegenkomen omdat de viltjes toch niet de beste bescherming bieden.
  • Bij het schoonmaken: gebruik geen allesreiniger, zeep of chemische schoonmaakmiddelen. Deze vloeistoffen trekken namelijk in de vloer en daar wordt zowel de vloer als jij niet blij van. 

Vintage tegels in diverse maten, kleuren en eigenschappen

Bij je favoriete tegelwinkel vind je onder meer keramische vintage wand- en vloertegels voor aan de wand of op de vloer. Allemaal met hun eigen afmetingen, kleuren en eigenschappen. Zo zijn er tegels met afmetingen van 60 x 60 cm. Een grote tegel op de vloer maakt de ruimte ook ruimer. Je kunt ook kiezen voor een wat kleinere tegel als 20 bij 20. Of ga voor de gulden middenweg met 45 x 45 cm. De grootte van de tegels bepaalt dus de optische grootte van de ruimte. Maar ook het patroon zelf is bepalend voor de look and feel. Hou je van vintage patronen of wil je het rustig(er) houden? In het laatste geval kun je ook kiezen voor een mix van kleuren. 

Speelse motieven 

Vintage tegels hebben dus vaak een speels motief. Waar de een helemaal opleeft als de vloer in de badkamer of keuken helemaal met deze motief is betegeld, vindt de ander dat toch wat te heftig. Maar het is ook jouw huis. En jij bepaalt waar en tot in hoeverre de tegels een vintage stijl mogen hebben. Het kan echt heel prachtig staan als achterwand in de keuken, maar voor de vloer kun je dat ‘too much’ vinden. Of misschien wil je juist (een gedeelte van de) vloer in de keuken betegelen met vintage duurzame tegels. Juist met die kleurrijke speelse motieven.

Vintage en moderne duurzame tegels. Maar vintage is meer dan kleur en motieven. Kies bijvoorbeeld voor een grote vintage duurzame tegel (100 x 100 cm) met een fraaie decoratieve uitstraling van Belgisch Tapijt. Heel mooi voor in de badkamer. Past zowel in een vintage inrichting als modern.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *