Waarom een koeienhuid een musthave is in jouw interieur

Koeienhuid musthave woonkamer

Een prachtig en natuurlijk koeienhuid in jouw woonkamer? Goed idee! Want een koeienhuid is echt een musthave in ook jouw interieur. Leg het op de vloer als vloerkleed in de woonkamer of in je thuiskantoor. Het zorgt voor extra sfeer en extra warmte. Maar het brengt ook echt een landelijk karakter in je woning. Er zijn echte koeienhuiden te verkrijgen en namaak. In dit artikel vertellen we je waarom je toch voor een echte koeienvel zou moeten gaan. En als je ook daadwerkelijk voor een echte huid gaat, geven we je ook nog even tips hoe je de huid het beste kunt onderhouden.

Waarom een koeienhuid bij jouw thuis?

EIgenlijk ben jij de enige die antwoord kan geven op de vraag ‘waarom een koeienhuid een must have is in mijn interieur?’. Wij kunnen alleen maar onze mening geven over de huiden en hoe ze als een prachtige eyecatcher kunnen dienen bij jouw thuis. Als vloerkleed of misschien toch aan de wand. Ze zijn gemiddeld zo’n twee bij twee meter dus vrij groot wellicht voor aan de wand. Maar heb je een groot huis – dan kun je een plekje reserveren voor aan de wand om een koeienhuid te hangen. Kalfshuiden – daarentegen – zijn wat kleiner van formaat en deze kun je bijvoorbeeld ook over een stoel of tafel draperen. 

Ga voor een echte koeienhuid (want geen koe is gelijk)

Iedere koe is uniek. En dus heeft ook iedere koeienhuid een eigen identiteit. Het zou dan ook zomaar kunnen dat je een koeienhuid treft met littekens. Je hebt hier immers te maken met een echte huid. Van een levensechte koe die de huid met trots heeft gedragen. Koop je een echte koeienvel, dan heb je altijd een uniek product in huis. In tegenstelling tot een dierenhuid uit een bouwmarkt, wat in de fabriek is gemaakt. Zelfde geldt voor bijvoorbeeld schapenvachten. Met een echt dierenvel behoud je ook de unieke eigenschappen van de huid / vacht. 

Onderhoud instructies koeienhuid:

  • De koeienhuid regelmatig stofzuigen op de laagste stand en af en toe uitschudden en draaien.
  • Gebruik altijd het platte mondstuk, nooit een roterende borstel als u de koeienhuid stofzuigt.
  • Vlekken niet wrijven maar absorberen met keukenpapier of deppen met een vochtig doekje met een beetje zeep ( geen schoonmaakmiddelen)

Je Interieur zegt iets over jouw karakter

Net als je kleding is ook je interieur een weerspiegeling van wie jij bent als persoon. Soms moet je iets toevoegen. Veel vaker wil je iets weglaten. Dingen de ruimte geven om in al hun eenvoud te kunnen schitteren. Met een koeienhuid weet je dat je een waardevolle aanvulling van je interieur in huis haalt. Het heeft echt iets unieks, authentieks. Zeker als je houdt van de natuur en van landelijke kleuren en stijlen past de koeienhuid zeker bij jou en je interieur.

Slijtvaste koeienhuid in jouw interieurHoewel dit allemaal gebaseerd is op een mening (iets mooi vinden is immers subjectief), is het wel een feit dat een koeienhuid van nature slijtvast is. En dus kun je het jaren en jarenlang gebruiken. Daar komt bij dat een koeienhuid er in diverse kleuren en stijlen is. Dus er past altijd wel één bij jou in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *