Waarom een zwembadpomp?

zwembad

Je hebt besloten om komende zomer een groot zwembad in de tuin neer te zetten. Dit zwembad zal de hele zomer blijven staan en je vraagt je daarom af of je een pomp nodig hebt om het water fris te houden. Hieronder meer informatie over waar het handig is (of juist niet) om een zwembadpomp aan te schaffen.

Waarom een zwembadpomp?

Als je een zwembad aanschaft met de intentie om deze voor langere tijd te laten staan, dan is het altijd aan te raden om een zwembadpomp met filter aan te schaffen. Een zwembadpomp zorgt ervoor dat het water schoon en helder blijft en de filters zorgen voor het filteren van vuil uit het water. De pomp zorgt er vervolgens voor dat het water in beweging blijft, waardoor algen en schimmels geen kans krijgen om zich te vermenigvuldigen. Bij een kwalitatief hoogwaardige zwembadpomp wordt vaak automatisch een filtersysteem of filter meegeleverd.  

Aandachtspuntjes bij aanschaf zwembadpomp

Let bij een zwembadpomp kopen dus goed op of de pomp ook een filtersysteem bevat, die onmisbaar is om te zorgen dat het vuil op de juiste manier uit het water gefilterd wordt. Kijk ook goed of je een pomp koopt die past bij jouw formaat zwembad. Is de pomp niet krachtig genoeg voor jouw zwembad? Dan zal de pomp de waterkwaliteit niet optimaal en stabiel kunnen houden. Welke pomp geschikt is voor jouw zwembad, kun je eenvoudig online bekijken of advies vragen in de winkel waar je de pomp koopt.  

Soorten zwembadpompen

Vaak is er de keuze uit een normale pomp met filtersysteem of een pomp met een zandfiltersysteem. De normale filterpomp is goedkoper in aanschaf, werkt prima, maar is erg basic. Verder vergt deze pomp meer onderhoud en de filters moeten met regelmaat vervangen worden. tot slot is deze pomp een stuk minder krachtig dan een zandfilterpomp. De zandfilterpomp is duurder, maar veel krachtiger en het zand in de filter zorgt voor een optimale filtering van het water. Deze zandfilterpomp heeft vrijwel geen onderhoud nodig, wat ook fijn is. de nadelen van deze pomp zijn dus de hogere kosten en de grotere omvang, waardoor deze pomp dus meer ruimte in je tuin in beslag neemt.

Bedenk dus vooral wat je met de pomp wilt gaan doen. Wil je het zwembad het gehele jaar door laten staan en laten filteren door de pomp of is het puur om tijdens de zomermaanden zo nu en dan te gebruiken? Ben je van het gemak? Of vind je het niet erg om regelmatig filters te moeten vervangen? Laat je goed informeren over de vele mogelijkheden in de winkel en maak daarna je keuze voor de juiste zwembadpomp voor jouw zwembad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *