Afval regelgeving bij een bedrijf aan huis

afvalbak

Wanneer je een eigen bedrijf begint dan krijg je ook met bedrijfsafval te maken. Ook wanneer je gewoon vanuit huis begint te ondernemen. Het is natuurlijk wel zo dat de ene onderneming meer produceert dan de andere, maar dat maakt het verschil niet. Wanneer jij met afval te maken hebt, dan is het ook van belang om te weten hoe je daarmee om moet gaan. Het is belangrijk dat al het afval milieuvriendelijk verwerkt wordt. Daarom vind je op deze plek ook de nodige tips die je hierbij kunnen helpen.

Welke regels gelden voor bedrijfsafval?

Wanneer je gaat ondernemen vanuit huis, dan wil je natuurlijk wel weten aan welke regels je moet voldoen. Het is afval van jouw bedrijf, dus het is ook zaak dat jij het goed laat verwerken. De gemeente is niet verantwoordelijk hiervoor. Het is bijvoorbeeld slim om het zelf naar de milieustraat te brengen. Je kan echter ook iemand anders hiervoor inhuren. Werk je met een erkend verwerkingsbedrijf? Dan zullen die vaak een restafval container bij je plaatsen die periodiek wordt opgehaald. Daardoor kan je er dus ook altijd zeker van zijn dat alles gewoon goed wordt opgehaald en verwerkt. Zo ben je dus ook van je afval af.

Omgaan met restafval

Als het gaat om het restafval, dan is het belangrijk om te weten dat dit per onderneming verschilt. Daarom is het ook belangrijk om bijvoorbeeld een container op maat te huren. Dit is een groot verschil per onderneming. Het is natuurlijk ook belangrijk om er zeker van te zijn dat het allemaal precies aansluit op wat in jouw onderneming nodig heeft. Dit is wel heel belangrijk bij het verwerken ervan.

Welke kosten zijn hieraan verbonden?

De kosten verschillen natuurlijk aan de hand van wat er nodig is voor jouw onderneming. Wanneer je met erkende afvalverwerkers werkt, dan kan je er zeker van zijn dat je een goed inzicht krijgt in de prijzen. Je weet ook direct wat je dan voor dat bedrag mag verwachten. Het gaat dan vaak om de huur van de containers en het ophalen ervan wanneer ze vol zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *