Voordelen van EPDM dakbedekking

Dakbedekking kiezen

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die kiezen voor EPDM dakbedekking. Volgens specialisten op het gebied van dakbedekking is de populariteit van EPDM te verklaren. Dit materiaalsoort heeft vele voordelen, zeker een plat dak met EPDM. Daarnaast is EPDM ook relatief goedkoop. In dit artikelen vertellen wij meer over dit dakbedekkingsmateriaal en de voordelen ervan.

Wat is EPDM dakbedekking?

EPDM is een synthetisch rubber dat is opgebouwd uit de componenten Propyleen, Dieen Monomeer en Ethyleen. Deze combinatie van materialen geven EPDM een aantal unieke eigenschappen. Deze eigenschappen zorgen ervoor dat het uitermate geschikt is voor dakbedekking.

EPDM bestaat al ruim 50 jaar, toch is het pas de laatste jaren echt populair aan het worden. Steeds meer mensen worden overtuigd van de voordelen ten opzichte van andere dakbedekking als bitumen. Ook als je kijkt naar de prijs-kwaliteitverhouding is het kiezen voor EPDM erg aantrekkelijk.

Onderhoudsarm en gebruiksvriendelijk

Een van de grootste voordelen van EPDM is dat het erg gebruiksvriendelijk is, dit materiaal is dan ook erg makkelijk te leggen op daken. In tegenstelling tot bitumen dakbedekking dat erg lastig te leggen is en gebrand moet worden. Dit zorgt ervoor dat er geen brandgevaar ontstaat bij het leggen. Niet alleen het plaatsen van een EPDM dak is weinig werk, als we praten over onderhoud is dit nauwelijks werk. Het synthetische rubber is geen goede voedingsbodem voor algen en mossen, wat betekent dat EPDM gemakkelijk schoon te houden is.

Lange levensduur

Een nieuw dak is altijd een investering voor je woning. Daarom is het fijn om te weten dat het nieuwe dak een lange levensduur heeft. EPDM daken hebben een lange levensduur. Zo gaat de Europese variant van EPDM ongeveer 50 jaar mee. Zo kan je zorgeloos genieten en hoef je niet te denken aan het onderhoud of vervanging van de dakbedekking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *