U bent opzoek naar een betrouwbare makelaar.

Opzoek naar een verkoopmakelaar

De beslissing is definitief gemaakt; u gaat uw huis verkopen. U heeft al beslist dat u hiervoor een makelaar wilt inschakelen en u bent dus opzoek naar een betrouwbare, eerlijke makelaar die luistert naar uw wensen. Maar hoe vind u deze? En welke soort makelaar past het best bij u? Er komen veel vragen kijken bij het kiezen van een makelaar. Dit kan vooral lastig zijn wanneer u voor het eerst uw huis verkoopt.

Wilt u uw huis verkopen in Rosmalen?

U woont in (de regio) Rosmalen en u wilt uw woning verkopen. In de regio zijn natuurlijk veel makelaardijen te vinden. Een Makelaar in Rosmalen heeft veel kennis van de regio en kan potentiele kopers voorzien van genoeg informatie over de regio. Kijk niet direct naar de makelaar die het huis aan de overkant van de straat verkoopt. Beslis eerst wat voor soort makelaar u wenst; een traditionele of een internetmakelaar? Ga hierna opzoek naar makelaren. Vraag ook uw directe omgeving voor advies. Dit kan zeer hulpzaam zijn.

Hoe vindt u de juiste makelaar in Rosmalen?

Het is belangrijk dat u een makelaar vind die bij u en uw wensen past. Maak een lijst met criteria waar een makelaar volgens u aan moet voldoen. Hou deze er bij wanneer u opzoek gaat naar een makelaar. U moet uw makelaar vertrouwen met de verkoop van uw huis. U moet er dus een goed gevoel bij hebben. Kijk ook naar de diensten die een makelaar u kan bieden. Veel makelaardijen bieden namelijk ook taxatie of fotografie aan. Maak een selectie van de makelaren die u geschikt lijken en nodig deze uit voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunt u eventuele vragen nog stellen en word besproken hoe het proces zal verlopen.

Handige tips om uw huis te verkopen.

U wilt natuurlijk dat de verkoop snel en soepel verloopt. Uw makelaar zal u door dit proces heen begeleiden. Echter zijn er allerlei tips die u hier in zelf kan meenemen. Professionele foto’s van uw woning zijn essentieel. Dit is namelijk het eerste dat een potentiële koper ziet. Hoe beter de eerste indruk, hoe enthousiaster de potentiele koper. Wanneer een potentiele koper enthousiast blijft zal deze eerder een bezichtigingsafspraak maken. Hoe meer bezichtigingen, hoe groter de kans is dat u uw woning (snel) verkoopt. Ook een uitgebreide omschrijving van uw woning en de buurt zijn belangrijk voor potentiele kopers. Zorg dat deze aanwezig is.

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies?

Heeft u nog vragen of wilt u graag advies over welke makelaar het meest geschikt is voor u? Maak een afspraak bij een adviesbureau of onafhankelijke vereniging. Zij kunnen u alles nogmaals uitleggen en samen met u kijken naar een geschikte makelaar. Of u kunt ervaringen van oud verkopers bekijken. Deze zijn gemakkelijk te vinden op Google via de zoekterm ‘Huis verkopen Rosmalen’. Uit deze ervaringen kunt u eventueel nog nieuwe informatie over een makelaar vinden en kunt u zien of de makelaar waar maakt wat hij zegt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *