Vertrouwen in je bouwen? Gebruik slotbouten!

Slotbouten gebruiken

Tenminste, zolang je extra veel en lang plezier wilt hebben van picknicktafels en speeltoestellen, om maar wat te noemen. Zonder je zorgen te maken om je veiligheid!

Heerlijk met z’n allen aan één tafel buiten zitten in de zomer. En je kinderen lekker zien spelen op een glijbaan en/of klimtoestel. Wat is er nou mooier? Nou, dat je dergelijke constructies helemaal zelf in elkaar zet, bijvoorbeeld. Misschien heb je genoeg technisch inzicht om ze zelf te ontwerpen of maak je toch liever gebruik van bestaande bouwtekeningen. En van topkwaliteit hout, zodat je nog zo lang mogelijk van jouw creaties mag genieten.

Ook veiligheid speelt bij de bouw een grote rol. En daar heeft niet alleen het hout vat op maar ook de onderdelen die je gebruikt ter bevestiging daarvan. Om de stevigheid te garanderen kun je niet zomaar wat bouten en moeren bij elkaar zoeken. Nee, wat jij nodig hebt zijn slotbouten. Zodra die tot het uiterste zijn aangedraaid, krijg je die niet zo gemakkelijk meer los. Ze hebben namelijk een vierkante gedeelte dat precies in een opening met een gelijke vorm past. Aan de andere kant komt er een moer over het schroefdraad heen, zodat ook daar de aansluiting stevig vast zit.

Kortom, slotbouten zijn dé onderdelen voor bevestiging waarmee jij met het grootste gemak kapconstructies, tuinhuisjes en speeltoestellen in elkaar zet. En dat op een manier dat ze geheel veilig in gebruik zijn!

Verschillende soorten

Je hebt een keuze uit diverse typen slotbouten. Deze is afhankelijk van wat je precies bouwt en waar je de constructie precies neerzet. Denk bijvoorbeeld na of je bouwwerk altijd buiten staat of direct wordt opgeborgen zodra de weersomstandigheden dat vereisen.

Kies voor verzinkte slotbouten als je op zoek bent naar de hoogste mate van stevigheid. Draai ze dan wel heel nauwkeurig en stevig aan, want ze kunnen alsnog gaan oxideren zodra de bovenste zinklaag beschadigd is. Iets minder stevig maar wel altijd vrij van corrosie zijn roestvrij stalen slotbouten. En wil het oog ook wat? Dan kun je altijd op stijlvolle zwarte slotbouten vertrouwen.

Tot slot willen we je nog even wijzen op de juiste pasvorm. Om hiervan zeker te zijn, gebruik je voor de plaatsing van de bout een boor die één millimeter dikker is dan de desbetreffende slotbout zelf.

We wensen je succes met bouwen en veel plezier met het eindresultaat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *