Vensterbank vervangen? Volgt dit handige stappenplan!

Vensterbank

Het vervangen van een vensterbank is nu niet één van de meest voorkomende klusjes in huis. Toch kan het soms voorkomen, dat je om wat voor reden dan ook toe bent aan nieuwe vensterbanken. Dat kan zijn omdat ze simpelweg niet meer passen binnen je nieuwe interieur, maar ook schade kan een oorzaak zijn dat tijd is voor een nieuwe. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit te laten doen, maar ben je zelf enigszins handig, dan kun je met onderstaande stappenplan ook zelf aan de slag. Het enige wat je dan moet doen, is een vensterbank op maat bestellen en de onderstaande stappen volgen.

Verwijder de oude vensterbank

Alvorens het echte werk begint, is het zaak om eerst de oude  vensterbank volledig te verwijderen. Afhankelijk van welk type vensterbank je hebt, gaat dit meestal relatief eenvoudig. Probeer het uiteraard wel met enig beleid te doen, want je zit er niet op de wachten dat je de onderkant van het kozijn beschadigd.

Zorg ervoor dat alle resten worden verwijderd

De oude vensterbank zit hoogstwaarschijnlijk vast met kit. Nadat je deze hebt verwijderd, zullen er nog verschillende resten achter zijn gebleven, die je gemakkelijk met bijvoorbeeld een plamuurmes kunt verwijderen. 

Tijd om te meten

Nu je de oude vensterbank hebt verwijderd, is het belangrijk om te meten hoe groot je nieuwe vensterbank moet worden. Deze dient immers op de juiste maat te worden besteld bij Vensterbank-shop.nl. Wel is het van belang dat je de juiste maten neemt en dus niet alleen de lengte, maar ook de breedte en hoogte goed opmeet.

Het plaatsen van de vensterbank

Gezien het feit je natuurlijk een vensterbank op maat hebt besteld, hoef je je geen zorgen te maken over het op maat zagen van je vensterbank. Je kunt de nieuwe dus gewoon plaatsen en vervolgens verlijmen met kit. Daarna is het zaak om de naden goed te kitten en het geheel bij voorkeur minstens 24 uur te laten drogen. Daarna kun je even voelen of de vensterbank goed vastzit en is het tijd om het geheel weer te decoreren met bijvoorbeeld accessoires. Zoals je dus kunt zien is het plaatsen van een nieuwe vensterbank een stuk eenvoudiger dan je vooraf misschien wel had gedacht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *