Steeds meer mensen kiezen voor led strip verlichting

led strip verlichting

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen die kiezen voor led lampen als verlichting voor in huis. Toch hebben mensen er altijd tegenstrijdige associaties mee. Enerzijds kan het koud en fel licht zijn, of licht van led beeldschermen. Maar men denkt niet snel aan led verlichting als sfeerverlichting. Toch is dit niet waar, want ledverlichting kan juist goed gebruikt worden als sfeerverlichting. Er zitten veel voordelen aan het gebruik van ledverlichting, zoals bijvoorbeeld ledstrips. Het is erg duurzaam en je kan verschillende kleuren kiezen. Ook kun je hierbij een led strip afstandsbediening kiezen. Wil je meer weten over de voordelen van led strip verlichting? Lees dan snel verder!

Licht opwekken op een duurzame manier

Wat is led licht precies? Het woord led staat ook wel voor Light Emitting Diode. Dit type verlichting werkt met halfgeleiders; dit betekent dat het stroom maar in een richting gaat. Een lamp met ledverlichting heeft twee materialen die beide geleiden. Hiertussen zit materiaal dat speciaal ‘verontreinigd’ is. De energie dat van het ene geleidende materiaal naar de andere gaat, moet door het tussenliggende materiaal door. Dit is zo gemaakt dat er bij het passeren van de energie zogenaamde fotonen ontstaan. Deze fotonen zorgen voor licht. Dit proces is een stuk duurzamer dan bij bijvoorbeeld een gloeilamp.

Anders dan regulier licht

Men kent led licht als een erg felle lichtbron, echter is dit tegenwoordig niet meer zo. Het is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Ook kun je verschillende kleurtemperaturen ledverlichting krijgen. Dit zorgt voor veel mogelijkheden voor sfeervolle verlichting. Daarnaast zijn de strips erg handig, want ze nemen weinig plek in beslag en verspreiden het licht ook erg goed. Waar je deze verlichting kunt kopen? Dat kan op veel verschillende plekken. Ook kan je het online bestellen in verschillende webshops. 

Geld besparen door ledverlichting

Een ander positief punt van ledstrips is dat het een stuk goedkoper is dan traditionele verlichting. Allereerst is het zo dat led verlichting minder elektriciteit verbruikt dan reguliere verlichting. Led heeft namelijk minder wattage nodig voor dezelfde lichtopbrengst in vergelijking met reguliere verlichting. Ook geven ze veel minder stralingswarmte af, waardoor energie minder verloren gaat. Ook heeft led verlichting een veel langere levensduur, waardoor het dus erg duurzaam is. Je hebt vast wel eens lampen gehad die er snel mee ophouden. Dit brengt extra kosten met zich mee. Met led strip verlichting loop je niet tegen dit probleem aan. Wel is de prijs bij aankoop iets hoger dan bij reguliere verlichting, maar dit heb je er zo uit. Er zijn dus zeker veel mogelijkheden met led verlichting!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *