Tips voor een strakke afwerking van de muren

Strakke afwerking muren

Eindelijk heb je dan de sleutels van jouw nieuwe woning in handen. Je kunt niet wachten om aan de slag te gaan en dit echt jouw droomhuis te maken. Maar daar moet helaas nog wel het één en ander voor gebeuren. Om een heerlijke woonruimte te realiseren, is het met name van belang dat de basis goed is. Dit betekent dat de muren, de vloeren en de deuren en ramen er tiptop uitzien. Vooral de muren verdienen wel een beetje extra aandacht. Met name in oudere woningen. Hier zie je al gauw oneffenheden en scheuren. Gelukkig zijn er genoeg manieren om jouw muren weer strak en egaal te krijgen. In dit artikel geven we enkele tips om de muren in jouw woning een flinke make-over te geven. 

Breng glasvezelbehang aan 

Glasvezelbehang is de afgelopen jaren ongekend populair geworden. Het is een goed en relatief goedkoop alternatief voor stucwerk. Een bijkomend voordeel is dat glasvezelbehang zeer gemakkelijk zelf aan te brengen is. Hierdoor hoef je niet direct een behanger in te schakelen. Het is zelfs nog gemakkelijker dan gewoon behang. Glasvezelbehang is namelijk veel breder, hierdoor heb je weinig tijd nodig om de gehele muur te bekleden. 

Glasvezelbehang zorgt er niet alleen voor dat oneffenheden verdwijnen, maar ook dat de muur een beschermende laag krijgt. Hierdoor ontstaan er dus minder snel scheuren of beschadigingen. Waardoor je muur langer mooi blijft. Daarnaast kan je het glasvezelbehang eenvoudig beschilderen, waardoor er een geheel nieuwe look ontstaat. 

Behangen na stucwerk of glasvezelbehang 

Glasvezelbehang is natuurlijk niet de meest sfeervolle keuze, hoewel deze wel in verschillende structuren verkrijgbaar is. Toch doet het natuurlijk wel onder voor bijvoorbeeld fotobehang of een andere decoratief behangetje. Gelukkig is het alsnog mogelijk om hier voor te kiezen. Na het aanbrengen van glasvezelbehang of stucwerk, kun je namelijk nog steeds eenvoudig behangen of verven. 

Kies er eventueel wel voor om dan een professionele behanger in te schakelen, omdat het soms moeilijker is om over stucwerk of glasvezelbehang heen te behangen. Zo bespaar je jezelf een enorme klus en weet je zeker dat het resultaat geheel naar wens zal zijn. 

Kies voor verf met een lange ‘open tijd’ 

Zijn de muren eigenlijk al strak genoeg, maar is het nu nog tijd om verf aan te brengen? Dan wil je natuurlijk ook dat dit resultaat zo strak mogelijk wordt. Helaas is niet iedereen even kundig in het verven. Hoewel de meeste mensen wel weten om te gaan met een verfkwast, verschilt het resultaat natuurlijk nog enorm met een professionele schilder. Dat betekent gelukkig niet dat je ook direct hier heel veel geld aan uit hoeft te geven. Verven kun je leren!

Het belangrijkste om mee te nemen is het kiezen van de juiste verf. Kies bij voorkeur voor verf met een lange ‘open tijd’. Hiermee wordt bedoeld dat de verf minder snel opdroogt, waardoor je minder snel de banen en verschillende strepen zult zien. Hierdoor is het vooral voor doe-het-zelvers gemakkelijker om de verf op de juiste manier aan te brengen en zo van een strak resultaat te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *