Praktisch advies bij het laten doen van constructieberekeningen

constructieberekeningen

Ben je van plan om een omgevingsvergunning aan te vragen voor een nieuw of verbouwd gebouw? Dan is de kans groot dat de gemeente het laten uitvoeren van een constructieberekening door een erkend bedrijf vereist. Het laten uitvoeren van deze berekeningen is van groot belang om de veiligheid van het gebouw te waarborgen. Maar hoe pak je dat aan? Hier vind je vijf tips voor als je constructieberekeningen wilt laten uitvoeren.

Zoek een erkend bedrijf

Het is belangrijk dat je een erkend bedrijf zoekt voor het uitvoeren van constructieberekeningen. Op die manier weet je zeker dat de berekeningen deskundig worden uitgevoerd en voldoen aan de vereisten van de gemeente. Je kunt via verschillende kanalen zoeken naar erkende bedrijven, zoals via de website van het Kiwa Register of de Vereniging Bouw- en Woningtoezicht Nederland. Ook kun je navraag doen bij de gemeente waar je de omgevingsvergunning wilt aanvragen.

Zorg voor duidelijke informatie

Om tot een correcte constructieberekening te komen, is het belangrijk dat het bedrijf beschikt over alle benodigde informatie. Zorg er daarom voor dat je alle tekeningen en berekeningen die relevant zijn voor de constructieberekening bij elkaar verzamelt. Zo kan het bedrijf snel aan de slag gaan en een volledige en accurate berekening uitvoeren.

Maak duidelijke afspraken

Maak duidelijke afspraken met het bedrijf waar je de constructieberekeningen wilt laten uitvoeren. Bespreek bijvoorbeeld de prijs, de termijn waarbinnen het bedrijf de berekening kan uitvoeren en de communicatie tussen jou en het bedrijf. Op die manier voorkom je misverstanden en weet je waar je aan toe bent.

Neem een kijkje in de keuken

Het kan interessant zijn om eens te kijken hoe het bedrijf te werk gaat voordat je besluit om met ze in zee te gaan. Veel bedrijven bieden een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan waarin je kunt zien hoe het bedrijf te werk gaat. Op die manier krijg je een beeld van de werkwijze en kun je beoordelen of het bedrijf bij jouw wensen en verwachtingen past.

Controleer de berekeningen

Controleer altijd de berekeningen die het bedrijf heeft uitgevoerd. In sommige gevallen kan het gebeuren dat er kleine foutjes zijn gemaakt, dus het is goed om zelf nog even na te kijken of alles klopt. Als je twijfelt over de berekeningen kun je ook altijd een second opinion aanvragen bij een ander erkend bedrijf.

Samenvatting

De gemeente kan eisen dat je constructieberekeningen laat uitvoeren om de veiligheid van het gebouw te waarborgen. In dit geval is het belangrijk om een erkend bedrijf te zoeken, duidelijke afspraken te maken en te zorgen voor alle benodigde informatie om de constructieberekening uit te voeren. Daarnaast is het goed om een kijkje te nemen in de werkwijze van het bedrijf en de berekeningen te controleren. Met deze vijf tips ben je goed voorbereid om constructieberekeningen te laten uitvoeren.

Bron: Constructiefgoed.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *