Op zoek naar nieuwe trapbekleding? Met dit advies vind je wel wat leuks

trapbekleding

De trap is vaak een ondergeschoven kindje bij het inrichten van een huis. Toch is het een belangrijk element in je interieur, dat dagelijks gebruikt wordt. Als je dan toch aan het klussen gaat of je woning een upgrade wilt geven, is het kiezen van een nieuwe trapbekleding een relatief kleine aanpassing met groot effect. Wil je bijvoorbeeld een houten, vinyl, laminaat, synthetische of juist leren trapbekleding? En waar dien je verder nog op te letten bij het kiezen van nieuwe trapbekleding? Wij hebben vijf tips voor je op een rijtje gezet.

Hou rekening met het materiaal

Trapbekleding is er in verschillende materialen, zoals tapijt, vinyl, laminaat, leer of hout. Bedenk vooraf goed wat je belangrijk vindt. Wil je een onderhoudsvriendelijke trap of juist een warme uitstraling? Bedenk ook of je voor een goede grip wilt gaan, bijvoorbeeld met tapijt, of voor een strakker uiterlijk, bijvoorbeeld met laminaat of hout. Een materiaal dat veel voordelen geniet is leer. Leer staat in veel verschillende type interieuren fantastisch en biedt daarnaast ook een goede grip. Informeer bij de specialist welk materiaal het beste aansluit bij jouw wensen en gebruik.

Kies voor duurzaamheid

Een trapbekleding gaat niet eeuwig mee, maar het is wel fijn als het materiaal lang goed blijft. Kies daarom voor duurzame materialen en hou rekening met het dagelijks gebruik van de trap. Moet je de trap veel belopen en is hij dus intensief in gebruik? Dan is het belangrijk dat het materiaal hier tegen bestand is. Leg eventueel een extra laag antislip onder de bekleding voor extra grip en duurzaamheid.

Bepaal je stijl

Wat is de stijl van jouw huis en hoe wil je deze doortrekken naar de trap? Wil je de trap laten opvallen of juist laten opgaan in de rest van het interieur? Bedenk ook welke kleur het beste bij jouw huis past en hou rekening met de verlichting bij de trap. Een donkere trapbekleding kan er bijvoorbeeld heel anders uitzien als het licht er anders op valt.

Laat de trap veilig leggen

Een trap bekleden is geen eenvoudige klus en je kunt het daarom het beste overlaten aan een specialist. Zo weet je zeker dat de bekleding veilig en duurzaam wordt geplaatst en voorkom je ongelukken. Vraag bij de specialist welke mogelijkheden er zijn voor het veilig leggen van je trapbekleding.

Vergeet het onderhoud niet

Trapbekleding die intensief wordt gebruikt, heeft natuurlijk ook onderhoud nodig. Maak de trap daarom regelmatig schoon en zorg voor een goede bescherming tegen vocht en slijtage. Sommige materialen, zoals tapijt, hebben meer onderhoud nodig dan andere materialen. Informeer bij de specialist welke behandeling het beste past bij jouw trapbekleding.

Samenvatting

Het kiezen van nieuwe trapbekleding lijkt een klein klusje, maar vraagt toch aandacht en zorgvuldigheid. Hou rekening met het materiaal en de duurzaamheid, bepaal je stijl en laat de bekleding veilig leggen. Vergeet ook niet het onderhoud van je trapbekleding goed in de gaten te houden. Met deze tips ben je goed voorbereid en zorg je ervoor dat jouw trap er weer jaren tegenaan kan.

Bron: Belledo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *