Is het in 2021 nog slim om een nieuwbouwwoning te kopen?

Nieuwbouw kopen in 2021

De afgelopen jaren is het ontzettend hard gegaan met de huizenprijzen. Helemaal het afgelopen jaar in 2020 zijn de prijzen ongekend hard gegroeid. En daar lijkt in 2021 nog geen einde aan te komen? Experts zeggen dat dit niet eeuwig door kan gaan, maar hoelang het nog doorgaat dat weet niemand. Is het dan op dit moment nog wel slim om een nieuwe nieuwbouwwoning te kopen? Of is het beter om nog wat langer te wachten. 

Het kan alle kanten opgaan

Een van de redenen waarom het nu zo hard gaat met de prijzen is het feit dat er ontzettend veel geld in de economie is  en wordt gepompt vanwege de coronacrisis. Mensen stoppen hun geld dan liever in iets dat waardevast is over tijd en daarom kopen er steeds meer mensen een woning. Dit om de inflatie voor je te laten werken in plaats van dat je jouw geld alleen in euro’s spaart die minder waard worden. 

Maar daarnaast kan die angst voor inflatie juist ook voor een bubbel zorgen. Iedereen wil erdoor een huis kopen, waardoor de prijzen nog veel harder gaan dan dat de eigenlijke inflatie is. Dat kan in de toekomst dan ook een tegenovergesteld effect hebben op de markt. 

Waarom nieuwbouw een slimme keuze is

Wanneer je toch een huis wilt kopen, dan is het slim om voor een nieuwbouwwoning te gaan. Hiervoor betaal je geen overdrachtsbelasting, maar sinds dit jaar hoeven starters dat sowieso niet meer te betalen. Maar nog veel belangrijker is dat je met een nieuwbouwwoning op de lange termijn zeker weet dat je een woning hebt die zijn waarde zal behouden. Daarvoor moet je er alleen sowieso lang genoeg blijven wonen. Komt er toch een dip in de huizenmarkt? Dan is het belangrijk dat je de woning niet in die periode hoeft te verkopen en er zelf kan blijven wonen. 

Daarnaast is het ook verstandig om voor een nieuwbouwwoning te gaan op een goede locatie. Wanneer de woning zelf op de lange termijn van goede kwaliteit blijft, maar hij ook nog eens op een gewilde locatie staat, dan weet je helemaal zeker dat je voor de toekomst helemaal goed zit met de juiste investering. Zo kun je hier bijvoorbeeld een overzicht vinden van de verschillende nieuwbouwwoningen in de omgeving van heel Den Haag en zit je dus prachtig in het westen van Nederland. Het westen van Nederland staat sowieso al bekend om een gewild gebied om te wonen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *