Industrieel interieur: dé woontrend van 2021!

Industrieel interieur

Wanneer je een huis hebt gekocht, komt eigenlijk pas het moeilijkste: de inrichting. Voor welke stijl ga je? Laat je alles mooi bij elkaar passen, of wil je juist allemaal losse onderdelen? Er zijn verschillende stijlen waar je uit kunt kiezen, zoals een landelijke stijl, een inrichting met veel designartikelen of juist een industriële stijl. Een industrieel interieur is iets dat je steeds vaker terug ziet komen in 2021.

Industrieel wonen hoeft niet duur te zijn

Wist je dat een industriële inrichting helemaal niet altijd duur hoeft te zijn? Vaak zijn de robuuste meubels van natuurlijke materialen vrij prijzig, maar op Industrieelinhuis.nl vind je betaalbare meubels met industrieel design!

De kenmerken van een industrieel interieur

Wat het meeste opvalt bij een industrieel interieur, zijn de robuuste vormen. Deze zijn meestal in combinatie met verschillende materialen zoals beton of metaal en hout. Een soort hout dat steeds meer gebruikt wordt, is mangohout. Dit ziet er mooi uit en het is ook nog eens erg sterk en duurzaam. Het hout wordt namelijk gemaakt van mangobomen waar geen vruchten meer aan groeien en bovendien groeien deze bomen ontzettend snel.

De negentiende eeuw is een inspiratiebron voor een industrieel interieur omdat toen natuurlijk de industriële revolutie plaatsvond. Vandaar dat er in deze stijl grijs, bruin en zwart veel als kleur wordt gebruikt. Meubels hebben een stoere en industriële uitstraling waardoor het lijkt alsof ze al een lange tijd in een fabriek hebben gestaan.

Een klassieke look

Je interieur krijgt een klassieke uitstraling wanneer je kiest voor een industrieel interieur, zonder dat het kitscherig of sprookjesachtig wordt. Het is een stoere stijl zonder al teveel poespas. De meubels moeten natuurlijk vooral functioneel zijn, dus is het allemaal rechttoe rechtaan. Natuurlijk zijn ze wel aangepast aan het moderne leven van nu.

De keuze is reuze

Het voordeel van het kiezen voor een industriële stijl in huis is dat er ontzettend veel keuze is wanneer je meubelen uit gaat kiezen. Kies voor een mooie industriële kast, een bijpassende bank en zelfs industriële eettafels en stoelen. Ook tv-meubels zijn er genoeg te vinden in deze stijl. De reden dat er zoveel keuze is, is omdat de laatste jaren dit design steeds populairder is geworden. Het is niet voor niets dat ook de woonwinkels hier vol mee staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *