Ideale design barkrukken kiezen; waar moet je op letten?

barkrukken

Barkrukken variëren enorm in design en hoogte, daarom is het handig om te weten waar je op moet letten als je een nieuwe set design barkrukken wilt aanschaffen. Na het lezen van deze blog kies je niet alleen een barkruk die goed staat, maar ook lekker zit en bij de desbetreffende bar staat. Wij geven je graag het nodige advies en belangrijke tips voor het kopen van de ideale design barkrukken.

De juiste hoogte

Design barkrukken zijn verkrijgbaar in verschillende hoogtes. De meeste barkrukken zijn 65 tot 75 centimeter hoog, maar er zijn natuurlijk ook ook lagere en hogere krukken. En wat dacht je van verstelbare design barkrukken? Die zijn natuurlijk helemaal ideaal!

Als je zeker wilt weten dat je goed zit qua hoogte moet je rekening houden met een ruimte van 25 tot 30 centimeter tussen de bovenkant van het blad en de bovenkant van de zitting. Deze verhouding zorgt voor een comfortabele zithouding.

Verstelbaar of vast?

Het grote voordeel van verstelbare design barkrukken is natuurlijk dat ze verstelbaar zijn. Dat spreekt voor zich. Het makkelijke is dan ook dat iedereen hem op de gewenste zithoogte kan instellen. Dat is natuurlijk enorm handig als mogelijke gebruikers in lengte verschillen, bijvoorbeeld als je kinderen hebt die ook op de krukken willen zitten. Verstelbare modellen hebben vaak een zwaardere en platte voet, waardoor ze erg stevig staan. Ook hebben deze design barkrukken een draaibare zitting. Hierdoor kan je gemakkelijk van en naar de bar draaien als je op de kruk gaat zitten.

Een vaste barkruk is niet verstelbaar en heeft dus een hoogte. Als je kiest voor vaste design barkrukken dan is het belangrijk om de juiste hoogte te nemen. Het voordeel van deze krukken is dat ze licht van gewicht zijn en dus gemakkelijk te verzetten zijn.

Hoeveel plek is er voor barkrukken?

Natuurlijk moet je weten hoeveel design barkrukken er aan de bar passen. De truc hierbij is om rekening te houden met een ruimte van 60 centimeter voor iedere kruk die je aan de bar plaatst. Dit is de ruimte die je nodig hebt om comfortabel te kunnen zitten op een barkruk. Met dus de lengte van de bar en deel deze door 60 centimeter. Met deze berekening weet je precies hoeveel design barkrukken je maximaal kunt neerzetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *