Handige tips voor het snoeien van de tuin

Snoeien tuintips

Er worden vaak tegenstrijdige reacties gegeven op de vraag wanneer er in de tuin moet worden gesnoeid. Dit wekt vaak veel verschillende meningen op en dat is vervelend. Volgens de ene persoon moet er in het voorjaar worden gesnoeid en de andere persoon zegt dat het het beste is om in het najaar te snoeien. Zo zijn er nog wel meer verschillende meningen over het snoeien van de tuin. Hieronder hebben we diverse algemene tips voor het snoeien van de tuin.

Onze snoei tips

Hieronder enkele handige tips voor het snoeien van de tuin.

  • Hoewel de meningen verschillen over het feit of je het beste in het voorjaar of in het najaar kunt snoeien is iedereen het erover eens dat er niet moet worden gesnoeid met vorst.
  • Het is belangrijk dat oude takken zo ver mogelijk worden terug geknipt.
  • Om de structuur van de struiken mooi te houden is het belangrijk om te snoeien vlak boven de plek waar de jonge scheut naar buiten staat gericht.
  • Het is belangrijk om bij het snoeien goed gereedschap te gebruiken. Dit komt het resultaat ten goede. Gebruik daarom geen botte snoeischaar. Wanneer er wel een botte schaar wordt gebruikt dan ontstaan er snel rafels in de takken en dat zorgt weer voor meer schimmels.
  • Voordat er een start wordt gemaakt aan het snoeien is het belangrijk dat er wordt gekeken welke takken het beste wel of niet weggehaald kunnen worden.
  • Let er goed op dat je je eigen snoer niet raakt. Ten eerste is dit zonde van het snoer en ten tweede kan het gevaarlijk zijn. Zeker wanneer er wordt gesnoeid met nat of klammig weer.

Ga je in het voorjaar snoeien?

De meeste mensen kiezen ervoor om te snoeien in het voorjaar. Zo ligt de tuin er de hele zomer weer netjes bij. Daarnaast is het ook zo dat bepaalde planten het beste in het voorjaar gesnoeid kunnen worden. De stelen van rozen, lavendel en vlinderstruiken kunnen namelijk gaan invriezen in de winter. Indien ze zijn gesnoeid dat kan het zijn dat ze hierna niet meer herstelbaar zijn.

Geplaatst onder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *