Een goede warmteopslag met een speksteenkachel

speksteenkachel

Ben je op zoek naar een kachel die een lange tijd zijn warmte kan behouden? Dan kun je kiezen voor een speksteenkachel. Deze kachel beschikt namelijk over het materiaal dat ervoor zorgt dat de warmte een lange tijd wordt opgeslagen die wordt gegenereerd. Deze warmte wordt slechts langzaam afgegeven. Met het hele gezin kun je zodoende profiteren van de voordelen van een speksteenkachel.

De werking van speksteen

Een speksteenkachel is niet gemaakt van gietijzer, maar zoals de naam al doet vermoeden van speksteen. Omdat speksteen is opgebouwd uit natuurlijke mineralen beschikt deze over de thermische eigenschappen. Vanwege de vele unieke eigenschappen van speksteen ontstaat er een superieure en aangename warmte. Een gevolg van het gebruik van een dergelijke kachel is dat er een geleidelijke verspreiding van warmte door de woning heen plaatsvindt i.p.v. hoge verschillende in temperatuur.

Bij het kiezen van een nieuwe speksteen kachel is het belangrijk om te kijken welke kachel het beste past bij een bepaalde ruimte. Afhankelijk van de grootte van de ruimte en de kachel die daarbij nodig is kunnen alle andere verwarmingsbronnen worden uitgeschakeld. Bij het gebruik van een speksteenkachel heb je alleen brandhout nodig. Zodoende kan het jaarlijks een leuk bedrag besparen op stookkosten. Nog een leuk feit is dat sommige kachels van speksteen een woning maar liefst 14 uur lang warm kunnen houden na het doven van het vuur. Het kan daarom verstandig zijn om bij een expert na te vragen welke kachel jij het beste aan kunt schaffen. Zorg dat je hiervoor de duidelijke afmetingen weet van de ruimte aan de speksteenkachel nodig is om te verwarmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *