Een hond maakt jouw huis een thuis

Een hond als huisdier

De liefde die je krijgt van een hond is moeilijk te overtreffen en daarnaast is een hond waaks, trouw, sociaal en altijd blij om je te zien. Door een hond in huis te nemen kun je kun je daadwerkelijk je leven verrijken. Sociaal gezien ga je erop vooruit als je een hond bezit en je leert omgaan met verantwoordelijkheid. In dit artikel geef ik je nog een aantal redenen waarom je een hond in huis moet hebben!

Lachen is gezond

Zonder dat ze het zelf doorhebben, maken honden je ontzettend blij en maken ze je aan het lachen. Ook uit onderzoeken is gebleken dat hondenbezitters meer en vaker lachen dan niet hondenbezitters. Laat lachen nou ontzettend gezond zijn en daarom een hele goede reden om een hond in huis te nemen.

Een hond is gezond

Kinderen die zijn opgegroeid met honden hebben minder last van astma en allergieën dan kinderen die zonder hond opgroeien. Het is ook zaak dat je blijft denken aan de gezondheid van je hond. Check je hond regelmatig op vlooien met de Frontline Combo, zodat je problemen voorkomt. Een hond is ook voor je eigen gezondheid goed, omdat je hond regelmatig uitgelaten moet worden. Uit een onderzoek is zelfs gebleken dat hondenbezitters boven de aanbevolen hoeveelheid bewegingsnorm zitten. 

Een hond boost je sociale leven

Uit onderzoek is gebleken dat hondenbezitters meer persoonlijk contact hebben met anderen dan mensen die geen hond hebben. Dit komt doordat mensen die hun hond uitlaten vaker medehondenbezitters tegenkomen en daar graag een praatje mee maken. Daarnaast is een hond ook gezond voor je mentale gezondheid. Een hondenbezitter kan zich intens gelukkig voelen door alleen maar naar de hond te kijken en er oogcontact mee te maken.

Hopelijk ben je nu overtuigd om een hond in huis te nemen. Of je ervoor kiest om een hond te halen uit een asiel of dat je een puppy neemt, je zult er geen spijt van krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *