De voordelen van een waterontharder

Voordelen waterontharder

Het gemiddelde huishouden in Nederland krijgt relatief hard water uit de kraan. Dat wilt zeggen dat er veel kalk in het water zit dat uit onze kraan komt. Dit heeft een aantal nadelen ten opzichte van zacht water. Als u niet langer hard water uit de kraan wilt krijgen, dan kunt u ervoor kiezen om een waterontharder te plaatsen. Wat nou precies de voordelen van een waterontharder zijn? Dat leest u in dit artikel, zodat u een weloverwogen beslissing kunt maken. 

Een schonere omgeving

Heeft u last van een witte aanslag in uw badkamer? Dit is kalkaanslag, dat na verloop van tijd kan ontstaan indien u hard water heeft. Deze aanslag kunt u terugvinden op de tegels van uw badkamer, maar ook op uw kraan en douchekop bijvoorbeeld. Om te beginnen ziet dit er een stuk minder mooi uit. Daarnaast zorgt kalkaanslag voor een minder hygiënische ruimte. De aanslag maakt het voor bacteriën makkelijker om zich vast te hechten aan uw kraan of tegels. Om deze reden is het verstandig om een waterontharder aan te schaffen. Doet u dit niet, dan is het belangrijk dat u de kalkaanslag regelmatig verwijdert.

Beter voor de huid

Hard water is minder gezond voor uw huid dan zacht water. Ook dat is een belangrijke reden om een ontharder in uw woning te plaatsen. Hetzelfde geldt overigens ook voor uw was, die een stuk prettiger zal aanvoelen. Bovendien kunt u kalk wel degelijk proeven. Dit merkt u het best als u een glas zacht water met een glas hard water vergelijkt. Als u aan hard water gewend bent, zal u dit zelf niet per se merken. Drinkt u een glas thee of een kop koffie, dan merkt u waarschijnlijk wel dat er een raar smaakje aan zit. Dit komt door het harde water en zou u door middel van een waterontharder kunnen verhelpen.

Hoe werkt het systeem precies?

Wat de werking van een waterontharder is? Deze machine filtert het water naar een kalkwaarde van 2Dh. Lager is niet aan te raden, want een beetje kalk in het water is niet ongezond! Eigenlijk is kalk pas echt slecht wanneer u het verschil begint te merken dankzij de smaak of wanneer u last heeft van kalkaanslag. De meeste waterontharders maken gebruik van zout. Dit zout houdt de filters schoon en werkend. U hoeft overigens niet bang te zijn dat uw water zout gaat proeven, dat is niet het geval. Het zout komt niet in uw water terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *