De trap renoveren

Op de trap wordt erg veel gelopen, dat zorgt voor de nodige slijtage. Daarom is het soms nodig om een trap te renoveren. Er zijn verschillende manieren om een trap te renoveren, je kunt gebruik maken van bijvoorbeeld zandstralen, waarmee de verf van de trap af wordt geschuurd samen met het vuil van de trap.

Trap laten renoveren

Misschien wil je zelf je trap renoveren, maar dat is vaak geen goed plan. Je moet echt weten wat je doet. Zo hebben veel oude trappen loodverf, tijdens het renoveren kan dit loskomen. Het inademen van loodverf is zeer schadelijk.

Er zijn veel traprenovatie bedrijven die de trap voor je kunnen renoveren. Het is belangrijk om van te voren inzicht te hebben in de kosten, daarom kun je het beste vragen of het renovatiebedrijf eerst langs wilt komen om te bespreken wat er allemaal moet gebeuren. Daarbij kan het bedrijf een goede inschatting van de kosten maken.

Zandstralen

Wanneer je een houten trap hebt, is zandstralen een mogelijkheid. Met zandstralen worden er zandkorrels afgevuurd op de trap. Hierdoor wordt de bovenste laag van het hout eraf geschuurd, waardoor de laag eronder weer zichtbaar wordt. Alle plekken van de trap worden zo gemakkelijk geschuurd. Een groot voordeel van zandstralen is de snelheid waarmee een trap gerenoveerd kan worden. Er hoeven geen traptreden vervangen te worden. Zandstralen is echt vakwerk aangezien er overal een gelijke hoeveelheid van de trap af moet, anders is de trap niet meer egaal. Zandstralen is relatief erg goedkoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *