Zit sta bureau ook voor thuiswerkers een goede keuze

Zit sta bureau voor thuiswerkers

Veel bedrijven hebben tegenwoordig werkplekken met een zit sta bureau. De laatste tijd ervaren steeds meer werkgevers en werknemers de voordelen van zo’n in hoogte verstelbaar bureau waaraan zowel staand als zittend gewerkt kan worden. Maar hoe zit het met de populariteit van zit sta bureaus bij thuiswerkers?

Vaak wordt er gekozen om thuis te werken aan de keukentafel of aan het bureautje op zolder. Veel thuiswerkers beseffen niet hoe belangrijk een ergonomische werkplek is. Laat staan dat ze gebruik maken van een zit sta bureau. Logisch, want de werkplek moet je natuurlijk uit eigen zak betalen. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel goedkope zit sta bureau verkrijgbaar die voor iedereen betaalbaar zijn. Wij adviseren ook thuiswerkers om de voordelen van een zit sta bureau te ervaren. Om je te overtuigen hebben we dan ook de belangrijkste voordelen hieronder voor je verzameld!

Voordelen van een zit sta bureau

Meer calorieën verbranden tijdens je werkdag. Misschien niet het eerste waar je aan dacht, maar zeker een voordeel. Veel mensen met een zittend beroep bewegen te weinig, waardoor er ook weinig calorieën verbrand worden. De kans op overgewicht is daardoor groter. Door staand en zittend werken af te wisselen verbrand je meer calorieën.

Voorkom of verminder lichamelijke klachten. Het afwisselen van zitten en staan is enorm goed voor je. Als je de hele dag zittend aan het werk bent dan is de kans dat je regelmatig last hebt van schouder-, nek- en rugpijn. Met een zit sta bureau zal je veel minder last hebben van lichamelijke klachten.
Betere concentratie. Als je staand aan het werk bent dan ben je sneller geneigd om van je werkplek af te gaan. Bijvoorbeeld even een bakje koffie halen. Dit soort korte pauzes zijn niet alleen goed voor je lichaam, maar ook mentaal zorgt dit voor een kort herstelmoment. Vervolgens kan je weer geconcentreerd en productief aan het werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *