Waarom is een waterontharder de beste oplossing bij kalkaanslag?

waterontharder

Niemand wil zijn tijd besteden aan het wegschrobben van kalkaanslag in zijn gootsteen, douche of huishoudelijke apparaten. Als je een efficiënte manier zoekt om kalkaanslag tegen te gaan, gebruik dan een waterontharder. Dit is een apparaat dat mineralen verwijdert uit het harde water in jouw huis en helpt kalkaanslag voorkomen. In dit artikel leg ik uit waarom een waterontharder de beste oplossing is voor jouw kalkproblemen.

Wat is hard water?

Hard water bevat veel calcium en magnesium, die beide bekend staan als “verharders” die kunnen leiden tot minerale afzettingen op armaturen, apparaten en zelfs kleding. Dit is waar een waterontharder om de hoek komt kijken. Een waterontharder verwijdert deze verharders uit het harde water, zodat ze geen schade of aanslag kunnen veroorzaken in jouw huis. Bovendien verwijdert een waterontharder Zwolle van goede kwaliteit ook alle andere onzuiverheden uit het harde water, zoals ijzer of mangaan.

Hoe werkt een waterontharder?

Een typische waterontharder bestaat uit twee tanks; één tank bevat zout, terwijl de andere tank harskorrels bevat die doordrenkt zijn met natriumionen. Terwijl het harde water door deze tanks stroomt, absorberen de harskorrels de calcium- en magnesiumionen voordat ze deze als natriumionen aan het ontharde water afgeven. Dit proces gaat door tot al het hars verzadigd is met calcium- en magnesiumionen, waarna het geregenereerd moet worden met zout.

Onderhoudseisen

De onderhoudseisen voor een typische waterontharder zijn vrij minimaal. Je hoeft er alleen maar voor te zorgen dat er voldoende zout in de pekeltank zit, zodat deze zichzelf kan regenereren wanneer dat nodig is. Er zijn enkele modellen met zelfregenererende systemen, maar deze vergen meestal vaker onderhoud dan handmatige modellen. Bovendien moet je, afhankelijk van hoe vaak je jouw systeem gebruikt, wellicht regelmatig onderdelen zoals filters vervangen om optimale prestaties te behouden.

Het gebruik van een kwalitatieve waterontharder kan huiseigenaren tijd en geld besparen voor dure reparaties als gevolg van kalkaanslag. Hoewel er andere oplossingen zijn om kalkaanslag tegen te gaan, is er geen enkele zo efficiënt of kosteneffectief als het gebruik van een waterontharder. 
Wil je graag meer informatie? Dan raad ik het aan om een kijkje te nemen op aquaathome.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *