Waarom een infrarood paneel voor in de woonkamer kopen?

infrarood paneel woonkamer

Heb je iets gehoord of gelezen over infraroodverwarming en bijvoorbeeld een infrarood paneel voor in de woon- of badkamer? Dat zou ons niets verbazen, maar het is ook niet erg als je er nog niets van afweet. In deze blog gaan we namelijk vertellen wat de voordelen zijn van een infrarood paneel voor in de woonkamer kopen. We kunnen alvast verklappen dat een investering in een infrarood paneel in ieder geval voor een lagere energierekening zorgt.

Infrarood paneel voor in de woonkamer kopen? Dan bespaar je op energie

Wist je dat een infrarood paneel voor in de woonkamer kopen een goed idee is als je op je energiekosten wil besparen? Dat vergt wat uitleg. Ten eerste gebruikt een infrarood paneel geen gas, maar elektriciteit. En elektriciteit is goedkoper dan gas. Daar zit al een flinke winst, maar het wordt nog aantrekkelijker. Infraroodverwarming zorgt namelijk voor een gerichte verwarming van mensen en objecten in de woonkamer. Er is geen sprake van luchtcirculatie en daarom gaat er weinig warmte verloren. Een infrarood paneel werkt ook direct en heeft dus geen aanlooptijd nodig om voor een aangename en natuurlijke warmte te zorgen. Wat ook weer resulteert in lagere kosten.

Goed voor de gezondheid

Infraroodverwarming is ook goed voor de gezondheid en ook dat vergt een beetje uitleg. Infrarood verwarmt het lichaam van binnenuit en het is bewezen dat het bijvoorbeeld de bloedcirculatie stimuleert. Ook pijn spieren kunnen met behulp van infraroodverwarming worden verholpen of op z’n minst voor verlichting zorgen. Een betere reden om een infrarood paneel voor in de woonkamer kopen is er dus eigenlijk niet. Toch zijn er nog meer voordelen.

Daarnaast zorgt een infrarood paneel voor in de woonkamer voor een natuurlijke verwarming. Wat ervoor zorgt dat de luchtkwaliteit en luchtvochtigheid niet wordt beïnvloed. Bij een verwarming op gas wordt de luchtkwaliteit en de luchtvochtigheid wel beïnvloed en een slechte luchtkwaliteit of luchtvochtigheid kan voor gezondheidsklachten zorgen. Dat kunnen milde klachten zijn, maar ook ernstige klachten, zoals astma. Daarom is een infrarood paneel voor in de woonkamer kopen dus ook een goed idee.

Installatie en gebruiksgemak

Een ander groot voordeel van een infrarood paneel voor in de woonkamer kopen, heeft te maken met het feit dat de installatie eenvoudig is. Deze panelen zijn zowel verkrijgbaar voor op de muur als aan het plafond en je kunt ook kiezen voor panelen met ingebouwde verlichting. Wat uiteindelijk voor extra sfeer zorgt. De installatie is heel eenvoudig zelf te doen, maar ook de specialist waar je ze aanschaft kan hierbij helpen en de installatie voor zijn rekening nemen.

Wil je een infrarood paneel voor in de woonkamer kopen? Dan heb je ook profijt van een gebruiksvriendelijke verwarming. De panelen zijn eenvoudig in en uit te schakelen en in te stellen. Op afstand met behulp van een afstandsbediening. Bepaalde panelen hebben ook slimme functies en zijn dus ook met het internet te verbinden. Het in- en uitschakelen alsmede het instellen van het paneel kan dan gedaan worden via een app op de smartphone.

Ga naar Verwarmbewust.nl voor meer informatie over infraroodverwarming.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *