Waar moet een werkplek in huis aan voldoen?

unnamed file

Steeds meer bedrijven bieden de mogelijkheid om flexibel te werken. Hierbij zijn medewerkers in staat om zowel vanuit huis als op kantoor te werken. Dit idee ontstond gedurende de corona crisis, maar lijkt een blijvende verandering in de bedrijfswereld te zijn. Dit, en tevens het feit dat steeds meer mensen als zzp’er vanuit huis aan de start gaan, zorgt ervoor dat meer en meer mensen vanuit huis werken en dus een eigen werkplek moeten creëren.

Een juiste inrichting van die werkplek is essentieel om productief aan de slag te kunnen gaan. Helaas nemen veel mensen het niet al te nauw. Zo zijn er nog steeds mensen die op de dagen van het thuiswerken simpelweg met een laptop op schoot op de bank kruipen of zichzelf settelen aan de keukentafel. Voor een paar uurtjes is dit geen enkel probleem, maar als dit structureel gebeurt, kan dit wel problemen opleveren. Niet alleen voor de concentratie en productiviteit, het kan zelfs lichamelijke ongemakken opleveren. Werk jij dus structureel vanuit huis? Dan is een eigen, ergonomische werkplek van essentieel belang. Maar waar moet deze dan aan voldoen?

Professionele kantoorinrichting

Dat je thuis werkt, betekent uiteraard niet dat je geen behoefte hebt aan de professionele kantoorinrichting zoals je ziet bij https://www.havic-kantoormeubelen.nl/. Het is niet voor niets dat bedrijven verplicht zijn om op de ergonomie te letten bij het inrichten van een kantoor. Dit is namelijk niet alleen van belang voor de productiviteit, maar ook voor de gezondheid voor jou als werknemer.

Je hebt het vast zelf wel gemerkt als je iets te veel uurtjes aan de keukentafel hebt gewerkt. Je lichaam wordt dan in zo’n onnatuurlijke houding gedwongen, dat dit vrijwel garant staat voor enkele uren rug- en nekpijn. Als je dit op structurele basis doet, kan dit zelfs voor langere tijd ongemak veroorzaken.

Wanneer je dus echt serieus meerdere dagen per week vanuit huis gaat werken, mag een professionele kantoorinrichting niet ontbreken. Hierbij moet je denken aan een ergonomische bureaustoel, een goed bureau, maar ook aan de juiste verlichting, voldoende ventilatie en enkele handige methoden om de temperatuur in de ruimte constant te houden. Op die manier zorg je voor meer comfort tijdens het werken en zal gelijktijdig ook de productiviteit toenemen.

Kies voor groen

Wist je dat verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat planten onmisbaar zijn binnen de werkruimte? Ze leveren niet alleen meer zuurstof en filteren de lucht, maar maken ook daadwerkelijk gelukkiger. Mensen voelen zich prettiger in de nabijheid van planten. Daarnaast staat het ook nog eens heel gezellig en sfeer. Genoeg reden dus om ook wat groen in jouw thuiswerkplek te halen.

De juiste ruimte

Voordat er aan de slag kan worden gegaan, is het natuurlijk eerst van belang om de juiste ruimte te kiezen. Het is natuurlijk het mooist als er een extra leegstaande kamer in huis aanwezig is. Als dit niet het geval is, moet deze ruimte worden gemaakt of – als het echt niet anders kan – moet de werkplek aan een al bestaande ruimte worden toegevoegd. Zorg er in elk geval voor dat dit een plek is waar je niet snel gestoord wordt en ook weinig tot geen last hebt van geluiden van andere gezinsleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *