Verschillende soorten horren

Verschillende horren

Wanneer je ervoor kiest om een hor aan te schaffen omdat je veel last hebt van ongewenst ongedierte dan zijn er wat keuzes die je moet maken voordat je de voor jou geschikte hoor hebt gevonden. Zo kun je kiezen tussen een hor voor je raam of voor je deur maar ook dan zijn er nog verschillende soorten horren waar je tussen kunt kiezen. Er zijn verschillende horren en ook elke hor heeft zijn eigen kenmerken. Afhankelijk daarvan kun je kiezen welke hor het meest geschikt is voor jouw wensen. Je vind een aantal soorten horren hieronder.

Plisséhor

De plisséhor is de eerste soort hor. Deze hor is gebaseerd op een systeem waarbij het gaas niet wordt opgerold maar zich opvouwt. Deze hor kun je dan ook op elke gewenste stand zetten en hoeft dus niet perse helemaal dicht of open te zijn om er gebruik van maken. Wel is het natuurlijk zo dat wanneer deze open staat de werking ervan wordt vermindert. Deze hor is heel makkelijk te combineren in het kozijn maar ook makkelijk te combineren wanneer je bijvoorbeeld lamellen of gordijnen hebt.

Vaste hor

Een vaste hor is een andere soort die je zowel voor ramen als voor de deuren kunt gebruiken. Wanneer je graag een iets stevigere hor wilt dan kun je kiezen voor een vaste hor welke voorzien is van stevige profielen. Een vaste hor kun je vastklemmen op een kozijn als een inzethor maar je kan er ook voor kiezen om deze vast te schroeven in het kozijn waardoor je er ook voor zorgt dat de hor kan draaien. Een heel groot voordeel van deze soort hor is dat hij heel gemakkelijk geplaatst kan worden maar ook net zo makkelijk weer verwijderd kan worden. Dit kan heel handig zijn wanneer je de hor in de zomer wilt gebruiken maar in de winter liever weer wilt verwijderen zodat er weer meer licht het huis binnenvalt.

Lamellenhor

Een lamellenhor is een hor die bestaat uit verticale stroken die over elkaar heen lopen. Aan de onderkant zijn deze dan ook verzwaard zodat ze niet teveel schuiven. Deze soort hor kan erg handig zijn wanneer je kleine kinderen of huisdieren hebt die regelmatig heen en weer lopen. Deze hor valt namelijk automatisch weer dicht waardoor de werking blijft. De lamellenhor heeft ook een uitvoering waarbij je deze opzij kunt schuiven welke ook erg handig is in bijvoorbeeld de winter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *