Rolluiken kopen inclusief montage

rolluiken met montage

Rolluiken beschermen uw huis tegen weer en wind. In de winter houden rolluiken de koude lucht buiten en in de zomer houden ze de hitte van de zon buiten. Dit zorgt ervoor dat er in uw huis een constante temperatuur heerst. Dit zijn al een paar voordelen van rolluiken, maar wat kost een rolluik? En hoeveel kost het als ik en rolluik wil laten monteren? In dit artikel vertellen wij u meer over de prijzen van rolluiken inclusief montage.

Formaat

Het formaat van uw ramen speelt een grote rol bij de prijs van de rolluiken. Een klein raam kost veel minder dan een groot raam. Het is daarom raadzaam om de grootte van uw raam te bepalen, voordat u gaat kijken welke soort rolluiken u wil. Opmeten kunt u zelf doen, maar rolluiken moeten precies aansluiten op uw raam en daarom is het beter om dit door een specialist te laten doen. Bedrijven die rolluiken verkopen en monteren, kunnen ook je ramen op komen meten. Dit kost ongeveer 50 euro. Als u besluit uw rolluiken door hetzelfde bedrijf te laten monteren, vervallen deze kosten meestal.

Materiaal

Rolluiken worden van twee soorten materiaal gemaakt. Welke soorten dit zijn en wat de kwaliteiten van beide materialen zijn, noemen wij voor u op.

  • Kunststof rolluik: Een kunststof rolluik is de goedkopere variant. Deze beschermt tegen zon en kou, maar niet tegen inbraak. Uw huis heeft een geregelde temperatuur door dit rolluik, maar is niet veiliger. Als u ervoor kiest kunststof rolluiken te kopen moet u rekening houden met een prijs tussen de 90 en 350 euro per rolluik.
  • Aluminium rolluik: Een aluminium rolluik heeft metalen lamellen waardoor ze geen licht en lucht doorlaten wanneer deze gesloten zijn. Daarnaast beschermen rolluiken van aluminium uw huis tegen inbraak omdat ze van metaal gemaakt zijn. De prijs van dit soort rolluiken ligt tussen de 100 en 600 euro.

U kunt hier zelf afwegen wat u belangrijke kwaliteiten vindt in een rolluik. Vindt u het belangrijk om uw huis tegen inbraak te beschermen of is dat niet nodig en heeft bij u de lagere prijs de voorkeur?

Montage

Het monteren van rolluiken is een heel precies werkje omdat ze goed aan moeten sluiten op het raam. Montagekosten per rolluik, liggen tussen de 100 en 200 euro. Dit is afhankelijk van het materiaal, het formaat en de soort bediening. Welke soorten bediening er zijn noemen wij op.

  • Handmatig: Met een stang of koord bedient u het rolluik. Dit kost ongeveer 20 euro.
  • Elektrisch: Hierbij heeft u een afstandsbediening waarmee u de rolluiken kunt bedienen. Dit kost tussen de 80 en 200 euro, afhankelijk van de zwaarte van het rolluik.
  • Automatisch: Het is mogelijk uw rolluiken op vaste tijden te laten openen en sluiten. Dit is een veilige optie omdat uw rolluiken op deze manier ook sluiten wanneer u niet thuis bent.

Als u rolluiken gaat kopen zijn er dus een aantal factoren waarmee u rekening moet houden. Het gaat er namelijk vooral om dat u rolluiken koopt die bij uw situatie passen. Op deze manier heeft u rolluiken op maat, waar u nog lang plezier van heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *