Je thuiskantoor inrichten voor succes

thuiskantoor inrichten

Je thuiswerkplek is je ruimte om dingen gedaan te krijgen. Maar als het niet goed is ingericht, kan het een belemmering zijn voor je productiviteit. Een rommelig bureau, bijvoorbeeld, kan funest zijn voor je concentratie. En een ongemakkelijke stoel kan leiden tot urenlange tijdverspilling doordat je zit te wriemelen in plaats van je werk gedaan te krijgen 

Het goede nieuws is dat er een paar eenvoudige dingen zijn die je kunt doen om je thuiskantoor in te richten voor succes. Door de tijd te nemen om je ruimte te organiseren en een comfortabele, productieve omgeving te creëren, ben je goed op weg om het meeste uit je thuiswerktijd te halen. Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen 

Investeer in een comfortabele stoel 

Als je uren achter je bureau gaat zitten, heb je een stoel nodig waar je geen rugpijn en hoofdpijn van krijgt. Investeren in een ergonomische stoel van goede kwaliteit is het geld waard – geloof ons, je toekomstige zelf zal je dankbaar zijn.

Organiseer je 

Een rommelig bureau is de vijand van productiviteit. Neem de tijd om je ruimte op te ruimen en organiseer alles naar belangrijkheid. Leg belangrijke papieren op makkelijk bereikbare plaatsen en berg minder essentiële zaken uit het zicht op. Je zult verbaasd zijn hoeveel geconcentreerder je bent als alles zijn plaats heeft.

Zet er wat planten bij 

Niet alleen voegen planten een vleugje leven toe aan elke kamer, maar ze hebben ook enkele wetenschappelijk bewezen voordelen voor productiviteit en concentratie. Onderzoek heeft aangetoond dat de aanwezigheid van planten het stressniveau kan verlagen en de taakuitvoering kan verbeteren, dus het is zeker de moeite waard om een paar groene vrienden aan je werkplek toe te voegen.

Zorg voor voldoende licht 

Werken bij weinig licht kan leiden tot vermoeide ogen en hoofdpijn – niet bepaald bevorderlijk om dingen gedaan te krijgen. Zorg dus voor voldoende licht in je thuiskantoor, of het nu van ramen of lampen komt. Dan kun je efficiënter werken en voel je je er beter bij.
Het is dus vrij eenvoudig om je thuiswerkplek beter in te richten. Mis je nog wat spullen voor je thuiskantoor? Neem dan een kijkje op www.versluisbv.nl voor de beste kantoorartikelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *