Je eigen zaak aan huis? Dit kun je optimaliseren

Zaak aan huis

Het afgelopen jaar hebben er steeds meer mensen voor gekozen om een eigen zaak bij huis te beginnen. Niet alleen door home office is dit steeds interessanter geworden, maar ook omdat er steeds meer besef komt dat er steeds meer vanuit huis kan en een kantoor, pand of zaak lang niet altijd meer nodig is. Zo kun je een eigen nagelsalon, kapperszaak, beauty salon of heel veel andere soorten zaken bij huis beginnen. Wij geven je graag ene aantal tips hoe je dit nog veel verder kan optimaliseren.

Laat je huis als je zaak opvallen

Grote kans dat je zaak niet ergens midden in de stad of op het dorp staat midden in de winkelstraat waar iedereen het kan zien en er langs loopt. Het is daarom nog belangrijker om van buiten goed duidelijk te maken dat het om een zaak gaat. Op verschillende manieren kun je ervoor zorgen dat er aan de buitenkant direct duidelijk is voor mensen dat het om een bedrijf gaat.

Een van de populairste manieren is door gebruik te maken van gevelreclame. Je kunt ook kiezen voor lichtreclame, maar vaak willen mensen het bij een woning niet te chaotisch uit laten zien. Toch zijn er onder de lichtreclame ook veel manieren om het er op een rustige maar toch professionele manier over te laten komen. Woon je in het noorden van Nederland? Dan kunnen wij je aanraden om hier eens te kijken voor de gevel- en lichtreclame in Friesland. Mensen die dan in de toekomst voorbij je woning komen kunnen zo direct zien waarvoor ze bij je terecht kunnen en eventueel meteen contact opnemen.

Administratieve zaken

Veel mensen zijn zich er nog niet altijd helemaal van bewust, maar wanneer je een zaak aan huis hebt dan kunnen veel van de kosten van de woning worden gezien als zakelijke kosten. Maak hier dan ook op een slimme manier gebruik van en laat dit niet liggen. Kijk goed naar jouw situatie. Dit is ook belangrijk om hier vanaf het begin al naar te kijken, want wellicht kun je verschillende zaken daardoor nog op een andere manier aanpakken, bijvoorbeeld door het maken van een aparte ruimte in je huis die je compleet voor je zaak kan gebruiken. Kijk hier bijvoorbeeld voor wanneer je thuiskantoor fiscaal aftrekbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *