Informatie over een eigen laadpaal aan huis

Laadpaal aan huis

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een elektrische auto te nemen. Zo een elektrische auto is niet alleen beter voor het milieu maar is uiteindelijk ook goedkoper dan een benzine auto. Als je een elektrische auto hebt gekocht dan wil je natuurlijk wel dat de auto altijd is opgeladen. Want stel je voor dat je onverwachts ergens heen moet gaan en de auto is leeg. Gelukkig komen er steeds meer laadpalen bij in Nederland. Echter, staan deze palen wel vaak bij een hotel langs de snelweg of bij een benzinepomp. Dit is niet altijd handig. Daarom is het verstandig om een eigen laadpaal aan huis te hebben. 

Voordelen van een eigen laadpaal

Het grootste voordeel van een eigen laadpaal is dat je auto altijd opgeladen is. Je kan de auto in de nacht in de oplader doen en in de ochtend rij je met een volle accu weg. Zie het net als het opladen van een telefoon. Een eigen laadpaal hebben is eigenlijk een stukje gemak, want je hoeft nergens heen te gaan om de auto op te laden en ook niet te wachten tot andere mensen klaar zijn met laden. Een ander voordeel is dat als je huis beschikt over zonnepanelen de stroom makkelijk opgewekt kan worden en hierdoor de auto kan opladen. Dit zal uiteindelijk schelen in de kosten waardoor het opladen een stuk goedkoper is dan bij een gemeenschappelijk oplaadpunt. 

Waar koop ik een laadpaal?

Om een laadpaal voor huis te bestellen kan je rondkijken op het internet. Er zijn genoeg leveranciers die laadpalen aanbieden. Let wel op dat je de juiste laadpaal laat installeren want voor elke auto kan er een ander laadstation nodig zijn. Ook is het goed om bij de gemeente informatie op te vragen over een eventuele subsidie en regels over het plaatsen van een laadpaal. Zorg er ook voor dat de laadpaal door professionals geïnstalleerd wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *