Hoe je huiskamer een metamorfose te geven

Huiskamer metamorfose

Ben je toe aan een nieuwe inrichting van je huiskamer? Want je bent eigenlijk je huidige inrichting wel zat. Een ander kleurtje op de muur? Of toch een behangetje op de muur? Een nieuwe vloer of toch niet? Deze vragen spoken de hele dag door je hoofd. Je wilt graag weten hoe je het beste je huiskamer een metamorfose kan geven. Over smaak valt te twisten, dus per persoon verschilt het interieur heel erg. Je wilt de inrichting anders maar hoe pak je dit aan? In deze blog staan enkele tips om je huiskamer een complete metamorfose te geven.

Maak gebruik van opvallende elementen

Je inrichting is wat saai denk je soms. Je kijkt naar de blinde muren, maar je weet niet wat je hier mee aan moet. Wel eens gedacht om een mooie poster of schilderij op te hangen? Dit kan net de ‘finishing touch’ geven aan je huiskamer. Een opvallend schilderij boven de bank die volledig jouw smaak is, kan jouw kamer volledig veranderen.

Druk foto’s af en hang ze op in de kamer

Vaak wordt gezegd dat er in de huiskamer een persoonlijke touch ontbreekt. Maar dat is toch eeuwig zonde? Want je brengt hier veel tijd in door. Ga dus naar de winkel en druk foto’s af van je dierbaren of van bijzondere momenten in je leven. Hang deze op prominente plekken in de kamer op en geniet weer opnieuw van het interieur.

Koop nieuwe lampen

Nieuwe verlichting is heel bepalend voor de uitstraling van de huiskamer. Wil je een intieme sfeer creëren? Maak dan gebruik van kaarsen. Wil je een industriële sfeer? maak dan gebruik van lampen met een grote fitting en zorg dat ze opvallen! Er zijn ook hier tal van mogelijkheden te verzinnen. Zorg ervoor dat de lampen goed matchen met de rest van het interieur. Zo kan met een simpele aanpassing de kamer volledig veranderen.

De muren laten stucen

Je kunt de muren opnieuw stucen wanneer je een ander aangezicht wil van de huiskamer. Ga je voor spachtelputz, sierpleister of een industriële betonlook? Er zijn tal van mogelijkheden! Allemaal in geheel eigen stijl. Bedenk bij welke stijl je woning het beste tot zijn recht komt en stucen maar. Stucwerk is vakwerk, dus het is raadzaam om gebruik te maken van een professionele stucadoor. Het stucwerk van S.W. Stukadoor (https://www.gladdenieuwbouwmuren.nl/) zorgt voor een complete metamorfose van je huiskamer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *