Hoe regel je de huisvestiging voor werknemers?

Huisvesting voor medewerkers

Als je als ondernemer buitenlandse werknemers in dienst wilt nemen, is het van belang om de huisvesting voor de werknemers te regelen. Helaas is het voor veel ondernemers ontzettend lastig. Er zijn namelijk erg veel verschillende wetten en regels verbonden aan de huisvesting van buitenlandse werknemers. Ben je een ondernemer en geldt dit ook voor jou? Dan kun je de volgende tips en aandachtspunten goed gebruiken. 

Voor deze ondernemers is het noodzakelijk

Het regelen van de huisvesting buitenlandse werknemers is noodzakelijk voor ondernemers die werknemers uit het buitenland in dienst hebben. Hierom is het belangrijk om te weten hoe je dit doet. Het is voor veel ondernemers erg verstandig om werknemers uit het buitenland aan te nemen. Dat komt omdat de lonen voor deze mensen een stuk lager liggen ten opzichte van Nederlandse mensen die zij anders in dienst moeten nemen. Daarnaast is het erg fijn om mensen uit het buitenland te voorzien van een baan in Nederland, alles is hier goed geregeld. 

Zorgt dat je voldoet aan de eisen van de huisvesting

Om huisvesting voor buitenlandse werknemers aan te vragen zal je allereerst aan de eisen van de huisvesting moeten voldoen. De eisen voor huisvesting zijn per gemeente verschillend en zijn voornamelijk gebaseerd op basiseisen als hygiëne, kwaliteit en zekerheid. Het is namelijk van belang dat iedere werknemer voorzien is van deze basiseisen. Indien dit niet het geval is zal het geen zin hebben om de volgende stap te ondernemen. De volgende stap is het aanmelden bij het register van de stichting normering flexwonen. 

Meld jezelf aan bij de stichting normering flexwonen

Als je voldoet aan alle eisen die je gemeente stelt voor huisvesting kan je jezelf aanmelden bij het register van de stichting normering flexwonen. Iemand van de stichting zal dan langskomen waarna zij het goed moeten keuren om werknemers uit het buitenland in Nederland te laten vestigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *