Een vlag als woondecoratie

Vlag USA

Als je op zoek bent naar een unieke manier om je huis te decoreren, denk dan ook eens aan een vlag. Vlaggen en wimpels voor thuis geven je de mogelijkheid om je gasten je nationale trots te laten zien, maar kunnen je ook elke dag terug laten denken aan die ene prachtige vakantie. Ook zijn er genoeg vlaggen die heel mooi en symbolisch zijn. De Nederlandse vlag, bestaande uit drie horizontale strepen, is natuurlijk erg nationalistisch, maar zeker niet de meest bijzondere vlag die er bestaat. Wat zijn nou de mooiste vlaggen als woondecoratie?

  1. De Verenigde Naties

Vlag als woondecoratie

De vlag van de Verenigde Naties is lichtblauw met een witte opdruk in het midden en straalt veel rust uit door deze lichte kleuren. De vlag ziet er natuurlijk niet alleen mooi uit, de betekenis erachter is ook nog eens erg mooi. De Verenigde Naties is een organisatie die na de Tweede Wereldoorlog opgericht werd. Bijna alle landen ter wereld hebben zich aangesloten bij de organisatie en ook zusterorganisaties zoals Unicef vallen hieronder. Zeker iets om in huis te willen hebben!

    2. Kiribati

Vlag in huis

Kiribati zal je misschien niet direct iets zeggen, het is namelijk een heel klein eiland met ongeveer 100.000 inwoners in Oceanië. Het land is ongelooflijk idyllisch, maar wordt bedreigd door de stijgende zeespiegel. Het land zal als een van de eerste landen totaal onder water te komen staan als er niks gebeurt. Het land laat het daar echter niet bij zitten, ze zijn druk bezig met de meest technologische oplossingen, totaal met kunstmatige eilanden. De vlag, waar een zon en een vogel op staan afgebeeld, is daarom niet alleen mooi, maar staat ook voor kracht en doorzettingsvermogen.

    3. Wales

Oke, dit is gewoon een hele coole vlag. De vlag bestaat uit een wit en een groen vlak, met daarop een grote rode draak. De vlag brengt echte Game of Thrones vibes in je huis. Hoe leuk de Nederlandse vlag ook is, wij hadden stiekem ook wel zo een fantastische fantasie vlag willen hebben. Als je ooit in Wales bent geweest weet je dat dit een mooi land is, maar ook als je nog nooit geweest bent kun je genieten van deze bijzondere vlag in huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *